RAVNATELJ POLICIJE Milina: Poduzeti ćemo sve da finale Kupa protekne u redu

RAVNATELJ POLICIJE Milina: Poduzeti ćemo sve da finale Kupa protekne u redu

Ravnatelj hrvatske policije Nikola Milina komentirajući subotnji napad pripadnika Torcide na policajce istaknuo je da policija radi sve kako bi prevenirala sve oblike protupravnog ponašanja.

“Mi smo se pripremili za subotnju utakmicu upravo znajući da može doći do protupravnog ponašanja. Stavili smo najveći moguću razinu rukovođenja, čak i veću nego na nekim proteklim derbijima”, rekao je Milina ustvrdivši da je svaki derbi od osamostaljenja RH utakmica visokog rizika.

Milina je naglasio da je policija ”imala sve pod kontrolom, nakon čega se dogodilo to što se dogodilo”.

Upitan hoće li se promijeniti što na operativnoj razini na idućim derbijima, Milina je ponovio da je policija zbog subotnjeg derbija, sukladno svojim procjenama, podigla razinu broja snaga i rukovođenja.

”Policija je odradila svoj posao jako dobro kao i svih proteklih godina. Znam koliko je svaki policajac na tribini ili u pratnji na trasi požrtvovan te koliko savjesno i dogovorno radi svoj posao”, ocijenio je.

Na upit je li policija koristila prekomjernu silu, Milina je odgovorio da je na tome radi stručni tim, ali je ocijenio kako su policajci bili ugroženi i da su stupnjevano koristili sredstva prisile.

Govoreći o osiguravanju finala Kupa koji će se odigrati u četvrtak 26. svibnja u Splitu, Milina je rekao da je riječ o utakmici visokog sigurnosnog rizika za koju se policija pripremala otprije.

”Utakmice između Rijeke i Hajduka isto imaju određeni rivalitet i navijačke tenzije. Budite sigurni da će policija poduzeti sve da na toj utakmici protekne u redu”, zaključio je glavni ravnatelj hrvatske policije Nikola Milina.

Izvor/ Hina/ Vlada/ Foto: Screenshot N1

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI