Glavni ravnatelj policije Milina potvrdio da je uhićena i treća osoba povezana s pokušajem iznude u Draganiću

Glavni ravnatelj policije Milina potvrdio da je uhićena i treća osoba povezana s pokušajem iznude u Draganiću

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je u srijedu da je uhićena i treća osoba koju se dovodi u vezu s pokušajem iznude nad zaprešićkim poduzetnikom Marijom D. (48) nakon što su za to djelo već kazneno prijavljena dvojica iznuđivača – bivši policajac Leon Lučić i specijalni policajac Andrija Vrhovac.

“Došlo je do uhićenja još jedne osobe. Sada se rade dokazne radnje i to će na kraju rezultirati novim izvješćem i kaznenom prijavom prema DORH-u”, izjavio je Milina nakon predstavljanja Financijskog plana i Plana nabave Ministarstva unutarnjih poslova za 2020. godinu.

Ravnatelj policije nije potvrdio medijske napise da se radi o bivšem vojniku rekavši samo da se “provode izvidi i daljnje provjere”, a nije otkrio ni koja je bila njegova uloga u pokušaju iznude.

Stručni tim istražuje je li sve bilo po proceduri

Pokušaj iznude zaprešićkog poduzetnika dogodio se 10. siječnja na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića, a u tučnjavi su teško ozlijeđena dvojica  muškaraca, odnosno 48-godišnji bivši policajac Leon Lučić, osumnjičen za iznudu zaprešićkog poduzetnika, i s druge strane 38-godišnji MMA borac Mirko Šintić, kojega je doveo iznuđivani poduzetnik Mario D. (48).

Do sada je za nanošenje teške tjelesne ozljede prijavljen bivši policajac Leon Lučić, koji se zajedno s pripadnikom ATJ Lučko Vrhovcem osumnjičen i za pokušaj iznude.

Poduzetnik Mario D. prethodno je zaprešićkoj policiji prijavio da ga se iznuđuje te da se od njega traži 100.000 eura, no Milina još ne zna je li bilo propusta u policijskoj postaji Zaprešić, kaže da se očekuje izvješće stručnog tima kako bi se vidjelo je li sve bilo po proceduri.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI