KOME SMETA? Ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije u BiH Osman Mehmedagić “Osmica” nepotkupljiv u borbi protiv kriminala

KOME SMETA? Ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije u BiH Osman Mehmedagić “Osmica” nepotkupljiv u borbi protiv kriminala

Već smo pisali o razno raznim pokušajima da se destabilizira odnos Hrvatske i Bosne i Hercegovine jer jednostavno nekima dobri odnosu ne odgovaraju. Stoga se u tom kontekstu treba postaviti pitanje zbog čega državna novinska agencija u Hrvatskoj plasira vijesti protiv ravnatelja Obavještajno-sigurnosne agencije u BiH Osmana Mehmedagića “Osmice”. Kome on to smeta u RH?

Informacije koje su nam dostupne govore da sva ta podmetanja dolaze iz krimmiljea u susjednoj nam Bosni i Hercegovini, ali koordinirane akcije se smišljaju i u Beogradu. Očito je da se time zaziva stvaranje nereda u BiH, jer to njima najviše odgovara.

No, ne smije se zaboraviti ni činjenica da srbijanski i ruski obavještajci preko Dragana Čovića i bosanskohercegovačkog HDZ-a i u suradnji s čelnikom Republike Srpske Miloradom Dodikom pokušavaju potkopati stabilnost i to napadima na obavještajnu agenciju OSA koja uzgred rečeno ima jako dobre odnose s američkom agencijom CIA.

OSA i njezin šef Osman Mehmedagić su, međutim, nepotkupljivi u borbi protiv kriminala mada se tužiteljstvo BiH zajedno s Čovićem i Dodikom trudi jako neargumentiranim tvrdnjama i dokazima srušiti njihov ugled.

Mehmedagić je na čelu OSA-e već pet godina a već je najavio kandidaturu za još jedan mandat u čemu ima jasnu podršku svoje stranke SDA pa tako i šira potpora u zadnje vrijeme se niza jer očito je svima jasno da je Tužiteljstvo u BiH u džepu Čovića i Dodika. Mehmedagić je osoba koja ima najveće povjerenje predsjednika ove bošnjačke stranke Bakira Izetbegovića, no da ne bude sve lokalno podršku ima i od međunarodnih službi i američkih obavještajnih agencija.

Stoga je uzaludna nada onih koji žele narušiti sklad i sigurnost u BiH zazivajući nerede koji bi im omogućili da ušičare nešto u svojim kombinacijama između Hrvatske i BiH.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: OSA – OBA/ Screenshot/ Slobodna Bosna

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI