Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak o borbi protiv koronavirusa za RTL: ‘Ovo je rat, a Beroš je najbolji čovjek za ovakvu situaciju’

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak o borbi protiv koronavirusa za RTL: ‘Ovo je rat, a Beroš je najbolji čovjek za ovakvu situaciju’

Nakon što je pacijent u KBC Sestre milosrdnice uvezao koronavirus, testirati se morao i ravnatelj Mario Zovak. Njegov nalaz je negativan, rekao je ravnatelj KBC Sestre milosrdnice u RTL-u Danas.

“U ovom trenutku, radi incidenta s pacijentom koji nije znao da je pozitivan stavili smo u izolaciju 12 ljudi, tri liječnika i devet medicinskih sestara. Svi se osjećaju dobro, ako se pojave simptomi tesitrat ćemo ih, zasad su izvan pogona”, rekao je Zovak.

Dio bolnice oštećen je i u današnjem potresu. “Kompleks se sastoji od niza paviljonskih zgrada, koje su građene prije puno, puno godina. U ovom trenutku imamo dosta prostresene zgrade. Bili su kolege iz Građevinskog instituta, procijenili u prvom aktu da dodatno treba analizirati dvije zgrade. Mi smo ih ispraznili i premjestili pacijente u stabilne zgrade. No kakvo je doista stanje, tek ćemo vidjeti u narednim danima”, rekao je Zovak.

‘Ovo je rat, a Beroš je najbolji čovjek za ovakvu situaciju’

Mario Zovak godinama poznaje ministra Vilija beroša, koji je sada jedna od glavnih osoba u borbi protiv koronavirusa, a neko vrijeme mu je i šefovao. Za ministra ima samo riječi hvale.

“Velik je to izazov. Mislim da je njemu sad teško. Iz dana u dan, minute u minutu se mijenaj situacija. Nije jednostavno bez obzira na dobru volju stožera i ljudi oko njega, uopće mu ne zavidim. Znam ga dugo, znam da je dobar neurokirurog, a kirurzi su navikli brzo odlučivati. Doista nam je za ovaj trenutak takav čovjek bio potreban. Moram čestitati premijeru i Vladi na općoj potpori zdravstvu i što su na takvu funkciju stavili čovjeka s kojim imamo jednu sjajnu komunikaciju. Mislim da je ovo ratna situacija, a on je za takvu situaciju najbolji čovjek”, rekao je Zovak.

Kaže da je čak i u Domovinskom ratu bilo lakše: “Tada smo znali tko je neprijatelj, ovaj je sada nevidljiv. Mislim da su građani tek sada ovo počeli shvaćati ozbiljno. Još jedanput aperilam:. ljudi, shvatite ovo, rat je ozbiljna situacija, poštujte odluke Stožera. nemojte ugrožavati sebe i one koji su slabiji od vas”, zaključio je Zovak za RTL.

Izvor/ RTL/ Foto: screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI