Glavni ravnatelj policije Nikola Milina na hodočašću u Lourdesu

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina na hodočašću u Lourdesu

Drugi dan 26. hodočašća hrvatske vojske i policije u Lourdesu sudionici su započeli euharistijskim slavljem pred Spiljom ukazanja.

Jučer, tijekom drugog dana hodočašća pred ovim Gospinim svetištem misno slavlje za hodočasnike predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan u koncelebraciji s vojnim ordinarijem iz BiH msgr. Tomom Vukšićem, generalnim vikarom Vojnih ordinarijata u RH i BiH, don Markom Medom i msgr. Željkom Čuturićem, vojnim i policijskim kapelanima kao i ostalim svećenicima koji su se pridružili hodočašću.

Nakon održane svete mise, 888 hrvatskih hodočasnika i 55 hodočasnika iz Bosne i Hercegovine, među kojima i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, glavna tajnica Sanda Šimić-Petrinjak te načelnica Ureda glavnog ravnatelja Adrijana Bago, u svečanim odorama uputilo se na lourdsku Kalvariju gdje su sudjelovali u Križnom putu. Križni put predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, a na postajama križnoga puta predmolili su i vojnici, policajci, branitelji i kapelani.

Po završetku Križnog puta brigadni general Siniša Jurković, zapovjednik hodočašća, je u Gospinom svetištu, nedaleko od Spilje ukazanja, zapalio zavjetnu svijeću za sve poginule i pokojne pripadnike Oružanih snaga, Hrvatske policije i branitelja.

Drugi dan hodočašća završio je pokorničkim bogoslužjem u crkvi Sv. Bernardice koje je predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan nakon čega su hodočasnici mogli pristupiti svetoj ispovijedi.

Svaku od pobožnosti uveličala je Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, a po prvi puta tu su bili i članovi policijske klape Sveti Mihovil.

Izvor/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI