RAT U EUROPI! Padobranci američke vojske iz 173. bojne napuštaju Italiju i kreću u Latviju

RAT U EUROPI! Padobranci američke vojske iz 173. bojne napuštaju Italiju i kreću u Latviju

Padobranci američke vojske iz bojne 173. zračno-desantne brigade počeli su stizati u Latviju ovog tjedna, napuštajući zračnu bazu Aviano u sjevernoj Italiji kao dio američkog odgovora na rusku invaziju na Ukrajinu, navodi se u izvješću.

Latvija se nalazi uz Baltičko more, s Rusijom na istoku, Bjelorusijom na jugu, a zatim Ukrajinom koja se nalazi neposredno ispod Bjelorusije. Latvijski glavni grad Riva je oko 665 milja sjeverozapadno od ukrajinskog glavnog grada Kijeva.

U Latviji, nakon 1100 milja putovanja od Italije, očekuje se da će se američke snage povezati s malenom latvijskom vojnom brigadom.


Očekuje se da će stotine vojnika biti na mjestu do četvrtka, rekao je glasnogovornik vojske bojnik Cain Claxton.

Claxton je misiju nazvao “prilikom za izlazak iz vrata i rad u drugoj zemlji u ime sigurnosnih interesa SAD-a”.

Nije imao konkretne detalje o tome što će američke trupe raditi u Latviji, stoji u izvješću.

Američka brigada je “dobro pripremljena” za raspoređivanje gdje god je potrebno “u trenutku”, dodao je.

Drugi vojni potezi

U drugim vojnim potezima SAD-a, 20 helikoptera AH-64 iz Njemačke išlo je na istok prema neodređenim lokacijama NATO-a, rekli su dužnosnici Pentagona u srijedu, prema izvješću, dok je 12 istih helikoptera išlo iz Grčke u Poljsku.

Osim toga, šest borbenih zrakoplova F-35 iz Utaha koji su poslani u Njemačku raspoređeno je u četvrtak u zračne baze u Estoniji, Litvi i Rumunjskoj kako bi pomoglo NATO-ovim operacijama zračne policije duž istočnih granica saveza, rekli su dužnosnici američkih zrakoplovnih snaga u Europi.

Izvor/ Fox News/ Foto: U.S. Embassy Riga/ Twitter

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI