Božinović: Policija će očevidom rasvijetliti okolnosti pogibije djevojaka na odmorištu autoceste

Božinović: Policija će očevidom rasvijetliti okolnosti pogibije djevojaka na odmorištu autoceste

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izrazio je sućut obiteljima dviju 14-godišnjih djevojaka koje su poginule na odmorištu autoceste između Novske i Okučana, poručivši da policija provodi očevid kojim će se rasvijetliti sve okolnosti nesreće.

”Svi smo pogođeni ovom stravičnom nesrećom. Promet nam je, nažalost, odnio još dva mlada života. Policija u koordinaciji s Državnim odvjetništvom koje rukovodi očevidom osigurava svu tehničku i stručnu pomoć. Obzirom da su izvidi još u tijeku, nemam podrobnijih informacija o samom događaju”, kazao je Božinović.

Na upit kada se mogu očekivati detalji prometne nesreće, ministar je kazao kako ”očevid ne treba požurivati”.

”Bitno je utvrditi što se točno dogodilo te koji su razlozi nesreće kako bi dobili potpunu sliku događaja. Ponavljam, događaj je šokatan za sve nas, prije svega za obitelji poginulih, ali i cijelu hrvatsku javnost”, ocijenio je Božinović.

Do nesreće je došlo u 9.45 sati na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca kada je vozač kamiona iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, a potom nastavio kretanje benzinskom postajom i na odmorištu naletio na pješake.

U naletu kamiona poginule su dvije 14-godišnje učenice iz osnovne škole u Dalju. U nesreći su ozlijeđene i dvije ozlijeđene mlađe žene koje nisu bile s grupom učenika, već su na odmorištu izašle iz drugog vozila.

Policija je ranije izvijestila da su dvije ozlijeđene osobe prevezene u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje su medijima potvrdili da liječe dvije žene u dvadesetim godinama koje imaju teške ozljede. Jedna od ozlijeđenih nalazi se u šok sobi, dok je druga van životne opasnosti.

Mediji navode da se nesreća dogodila kada je kamion, bez kočenja ušao u odmorište u trenutku dok su iz parkiranog autobusa izlazili putnici. Vozač kamiona navodno je vatrogascima kazao da su mu otkazale kočnice, a prethodno mu se zablokirao tempomat, no točan uzrok nesreće bit će poznat nakon očevida. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI