POVODOM DANA POLICIJE – Šprajc u RTL Direkt priveo raspjevane policajce: Poslušajte kako u njihovoj izvedbi zvuči hit ‘Mojoj lijepoj’

POVODOM DANA POLICIJE – Šprajc u RTL Direkt priveo raspjevane policajce: Poslušajte kako u njihovoj izvedbi zvuči hit ‘Mojoj lijepoj’

Puno ima klapa u Hrvatskoj, dobrih, odličnih, najboljih, ali jedna se ipak izdvaja od svih ostalih. Svih devet članova radi u jednoj firmi, firma je, doduše, stvarno velika i imali su od čega izabrati momke za klapu. Naravno, svih devet momaka dolazi iz Dalmacije i ako slučajno možda i niste bili čuli za njih, morali ste ih čuti i vidjeti na nastupu na kninskoj tvrđavi, u povodu proslave Dana Oluje. S njima je tada zapjevala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te slavu ove klape pronijela diljem svijeta.

Naravno riječ je o klapi Sv.Mihovil, klapi Ministarstva unutarnjih poslova, u kojoj su svi policajci i to ne neki šminkeri koji dođu na posao pjevati nego koji rade sve policijske poslove koje policajci inače rade, a pjevaju kad stignu, kad mogu i kad moraju, piše Vijesti.hr.

Budući da ovaj vikend Hrvatska policija obilježava svoj dan, Dan Sv. Mihovila,  Zoran Šprajc je u RTL Dirket priveo klapu Sv. Mihovil, ali naravno – bez upotrebe sile.

”Krenulo je sasvim slučajno, inicijativom nekoliko kolega nakon jednog obilježavanja u policijskoj postaji. Početak je bio malo trnovit. Nije bilo toliko razumijevanja, ali mi smo bili ustrajni. Nalazili smo se izvan posla na probama i malo-pomalo dobili smo podršku rukovoditelja, kolega pa na kraju i Ravnateljstva policije i Ministarstva unutarnjih poslova”, otkrio je voditelj klape Ante Šućur.

To što pjevaju ne znači da ne moraju obavljati svoje redovne dužnosti.

”Nakon svega što obavimo, imamo još volje i energije jer volimo pjesmu”, dodaje Šućur i zahvaljuje obiteljima na razumijevanju i potpori. Kaže da bez njihove podrške ne bi bilo ni klape.

”To nam daje energiju da nastavimo dalje raditi.”

U međuvremnu su postali stalni gost na državnim svečanostima, a sudjeluju i na festivalima.

”Iza toga stoji samo rad. Tu nema ništa drugo nego odricanje i rad. Mi to ne radimo profesionalno”, kaže Šućur.

”Počašćeni smo da je imala volje pjevati s nama. Nije bila samo ona, nego i tri ministra i načelnik Glavnog stožera i ravnatelj Policije”, kaže Šućur.

U petak nastupaju u dvorani Lisinski na svečanoj akademiji u povodu Dana policije.

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/3572125/sprajc-u-direkt-priveo-policajce/

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI