Raspisan javni poziv za predlaganje programa za EPK 2020

Raspisan javni poziv za predlaganje programa za EPK 2020

Tvrtka Rijeka 2020 uputila je javni poziv za predlaganje cjelovito osmišljenih programa u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa Europske prijestolnice kulture u Rijeci 2020. godine, a otvoren je do 11. travnja, izvijestila je direktorica ove tvrtke Emina Višnić na konferenciji za novinstvo u ponedjeljak.

Višnić je navela da poziv nije upućen samo kulturnim ustanovama nego što širem krugu ljudi i ponuđača u rasponu od samostalnih registriranih umjetnika, škola, obrtnika, malih poduzeća u kreativnim industrijama s ciljem pronalaska što boljih programa.

Predlagati se mogu ne cjeloviti razrađeni programi, u kojima se zna što se želi provesti, financijska konstrukcija i drugo, a ne prve ideje ili zamisli, rekla je Višnić. To se odnosi na izložbe, festivale, predstave, koncerte, filmske programe, instalacije, akcije i manifestacije.

Ponuđači mogu konkurirati za potporu u dvije kategorije – za sufinanciranje programa te za obilježavanje. U kategoriji sufinanciranje prijavitelji su obvezni osigurati dio potrebnog novca iz drugih izvora ili vlastitih sredstava te se mogu prijaviti u jedan od pet razreda po visini traženog iznosa, u rasponu od 20.000 do 200.000 kuna. Za sufinanciranje je predviđeno oko 1,5 milijuna kuna.

Rijeka: Autobusi Autoreleja obojani logom Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture 10.01.2019., Rijeka – Autobusi Komunalnog drustva Autotrolej na gradskol liniji 2 obojani su logom Rijeka 2020 EPK Europska prijestolnica kulture na nekoliko jezika.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


U kategoriji obilježavanja prijaviteljima se otvara mogućnost korištenja brenda “Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture”, odnosno uključenja u službeni kulturni i umjetnički program EPK. To su razrađeni programi spremni za organizaciju, za koje se ne traži financijska potpora. To mogu biit i postojeće manifestacije, festivali i drugi programi, koji su u skladu s propisanim kriterijima EPK.

U kategoriji sufinanciranja prihvatljivi su oblici aktivnosti site-specific intervencije u prostoru, akcije, grafiti, murali, inozemna gostovanja, međunarodni festivali i manifestacije, tematske izložbe fotografije i dizajna i drugo.

Direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota navela je da će se dodatno bodovati pri procjeni prijava europska dimenzija programa, suradnja s drugom EPK 2020. godine, irskim Galwayem, gradovima u širem okruženju Rijeke, s kojima ima dugogodišnju suradnju i partnerstvo Ljubljanom, Bečom i Trstom te ostalim hrvatskim gradovima kandidatima za EPK 2020. (Hina)

Foto/Nel Pavletic/Goran Kovacic/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI