Ministar Goran Marić ragovarao o zemljištu u stambenom naselju Šećerani u Županji

Ministar Goran Marić ragovarao o zemljištu u stambenom naselju Šećerani u Županji

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je kako je za stambeno naselje Šećeranu u Županji pronađeno rješenje, koje će se postići u roku od tri mjeseca, a ministarstvo će darovati i zemljište za poduzetničku zonu i sportsko-rekreacijski centar.

Ministar Marić sastao se u ponedjeljak s gradonačelnikom Županje Davorom Miličevićem, s kojim je razgovarao o zemljištu u stambenom naselju Šećerani, zemljištu za proširenje poduzetničke zone, izgradnji sportsko-rekreacijskoga centra te o naslijeđenom sudskom sporu između Grada Županje i Ministarstva državne imovine, izvijestili su iz ministarstva.

Višegodišnji sudski spor koji je, podsjetio je ministar, naslijedilo ministarstvo “rješavat ćemo nagodbom, racionalnim pristupom i rješenjem koje će biti na dobrobit i Grada Županje i Republike Hrvatske”.

Gradonačelnik Miličević je rekao kako ministar Marić otvara mogućnosti za rješavanje mnogih problema koji tište građane Županje, posebice stanovnike naselja Šećerane. Riječ je o naselju, podsjetio je, izgrađenom nakon Drugoga svjetskog rata oko županjske tvornice šećera Sladorane, na zemljištu koje je još uglavnom u vlasništvu države, što ljudima koji žive u obiteljskim kućama i stanovima predstavlja problem jer na zemljištu – s obzirom na to da nisu njegovi vlasnici – ne mogu izvoditi radove.

Dolazak ministra i njegovih suradnika u Županju ocijenio je vrlo važnim za funkcioniranje jedinica lokalne samouprave te njihov daljnji razvoj.

Po Miličevićevim riječima, sastanak je bio plodan i učinkovit, a otkako je osnovano to ministarstvo, mnogo se toga promijenilo na bolje, predmeti se brže rješavaju, što omogućuje ažurniju provedbu projekata. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI