Prvi kruzer na novom putničkom terminalu u Gaženici

Prvi kruzer na novom putničkom terminalu u Gaženici

Koncesionar putničke luke u Gaženici, Zadar International Port Operations d.o.o. (ZIPO), tvrtka u većinskom vlasništvu Global Ports Holdinga (GPH) dočekao je prvi brod za kružna putovanja na novom putničkom terminalu.

Riječ je o brodu MSC Lirica kapaciteta 2679 putnika čijim je uplovljavanjem otvorena nova sezona dolazaka brodova na kružnim putovanjima u Zadar.

Novi putnički terminal u Gaženici jedan je od najmodernijih terminala za putnike na kružnim putovanjima na Mediteranu.

Riječ je o dvoetažnoj zgradi koja se prostire na više od 18.000 četvornih metara i jedna je od najvećih zgrada u Zadru. Osim brodova za kružna putovanja koji pristaju na terminal, na terminalu se odvija i sav domaći i međunarodni promet, uključujući prodaju karata.

„Ponosni smo i sretni što je novi terminal dolaskom MSC Lirice i službeno otvoren za putnike na kružnim putovanjima. Otkako je Zadar postao dio naše globalne mreže, svo svoje znanje i ekspertizu koju imamo kad je riječ o upravljanju lukama ulažemo i implementiramo u procese koji će se odvijati na novom terminalu. Svjesni smo da je upravo zgrada terminala prva točka susreta putnika, odnosno turista sa Zadrom. Pružanjem vrhunske usluge posjetiteljima ćemo tako predstaviti Zadar na najbolji mogući način. Ovo je važan korak i za Zadar koji će uskoro postati matična luka za brodove na kružnim putovanjima“, izjavio je Barbaros Özakan, direktor tvrtke ZIPO.

Također je naglasio da luka Gaženica ima idealnu poziciju na Jadranu, s obzirom na geografski smještaj i prometnu infrastrukturu, ali i činjenicu da je u neposrednoj blizini Zadra, jednog od najljepših gradova na Mediteranu.

Pored bogate kulturne i povijesne baštine te ostalih znamenitosti koji posjetitelji mogu vidjeti, tu je i blizina nacionalnih parkova kao i drugih atrakcija koje privlače goste.

Jednom kad Gaženica postane matična luka za brodove na kružnim putovanjima sa značajnim udjelom u putničkom prijevozu na Jadranu, uz visoke svjetske standarde GPH-a, postat će ključan faktor u razvoju cjelokupne turističke ponude Zadra i Zadarske županije.

S dionicama izlistanim na Londonskoj burzi Global Ports Holding (GPH) najveći je svjetski lučki operator sa 17 luka na Karibima, Mediteranu, u Aziji i na Pacifiku. Uslužujući preko 7,3 milijuna putnika godišnje, na Mediteranu čine 24% godišnjeg tržišnog udjela.

Kompanija je osnovana 2004. godine kao međunarodni operator luka, a njen portfelj danas čine luke za kružna putovanja te komercijalne luke. Kao neovisni operator luka za kružna putovanja, grupa drži jedinstvenu poziciju i plasira se kao vodeći svjetski brend luka za kružna putovanja s integriranom platformom luka u koje uplovljavaju brodovi za kružna putovanja, trajekti, jahte i megajahtama.

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI