Putin pozvao Trumpa na “pragmatičnu suradnju”

Putin pozvao Trumpa na “pragmatičnu suradnju”

MOSKVA, 30. prosinca 2017. – Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u novogodišnjoj čestitki američkog predsjednika Donalda Trumpa na “pragmatičnu suradnju”, objavio je Kremlj u subotu.

“Konstruktivni rusko-američki dijalog posebno je potreban u cilju jačanja strateške stabilnosti u svijetu”, kaže se u poruci ruskog predsjednika koju je uputio svjetskim čelnicima povodom Nove godine.

Putin je poruku uputio i Bašaru al-Asadu kojem je poručio da će Rusija nastaviti podupirati sirijske napore u obrani suvereniteta.

Putin je naglasio da će Rusija nastaviti davati svaku potporu Siriji “u zaštiti njezina državnog suvereniteta, jedinstva i teritorijalnog integriteta, u promidžbi procesa političkog rješenja, kao i u naporima da se obnovi nacionalna ekonomija”, rekao je Kremlj.

Ranije ovog mjeseca Putin je naredio ruskim snagama u Siriji da se počnu povlačiti iz zemlje, ali je kazao da će Rusija trajno zadržati zračnu bazu Hmejmim u provinciji Latakija, kao i pomorsku u Tartusu.

Rusija je pokrenula zračne napade u Siriji u rujnu 2015. u najvećoj bliskoistočnoj intervenciji u više desetljeća, čime je preokrenula tijekom rata u toj zemlji u korist Asada. (HINA)
Foto:Maxim Shemetov / REUTERS

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI