PRVA DAMA AMERIKE o invaziji Rusije na Ukrajinu: Kao i svima nama, srce me boli; “Besmislenost je zapanjujuća”

PRVA DAMA AMERIKE o invaziji Rusije na Ukrajinu: Kao i svima nama, srce me boli; “Besmislenost je zapanjujuća”

Prva dama SAD-a Jill Biden govorila je u ponedjeljak u State Departmentu u čast dodjele nagrada International Women of Courage 2022.

U napomeni o značaju žena diljem svijeta, prva dama se ukratko dotaknula onoga što se događa u Ukrajini.

“Kao i svima nama, srce me boli gledajući videe Ukrajine”, rekla je.

“Bolesna djeca bježe improviziranim medicinskim vlakovima. Nezamislivo bombardiranje rodilišta. Roditelji plaču nad slomljenim tijelima svoje djece na ulicama. Besmislenost je zapanjujuća”, nastavila je.

Biden je nastavila s raspravom o važnosti da žene ispričaju svoje priče o hrabrosti i odlučnosti u suočavanju s nasiljem i ugnjetavanjem, kao što su mnogi od 12 dobitnika nagrada IWOC-a učinili u svojim zemljama.

“Ne može biti istinske demokracije, istinskog prosperiteta bez ženskih glasova”, rekla je prva dama.

“Žene ratnice posvuda moraju čuti što je moguće”, dodala je.

Dužnosnik Bijele kuće rekao je CNN-u u petak da Biden još nije pokrenuo jedan na jedan kontakt s prvom damom Ukrajine Olenom Zelenskom zbog dubokih sigurnosnih zabrinutosti, ali nije želio potvrditi je li bilo kakva komunikacija od Zelenske do Bidena.

Očekuje se da će prva dama razgovarati s prvom damom Poljske Agatom Kornhauser-Duda u narednim danima nakon što joj je poljska prva dama došla, rekao je predsjednikov pomoćnik. Očekuje se da će se poziv dogoditi jer prva dama također planira put u istočnu Europu.

Izvor/ CNN/ Foto: The White House

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI