Saborska zastupnica HDZ-a Sunčana Glavak: Podjele, govor mržnje i prozivanje drugačijih treba zajednički osuditi

Saborska zastupnica HDZ-a Sunčana Glavak: Podjele, govor mržnje i prozivanje drugačijih treba zajednički osuditi

Saborska zastupnica HDZ-a Sunčana Glavak osvrnula se u četvrtak na saborsku raspravu tijekom koje se mogao čuti rječnik neprimjeren saborskoj govornici, poručivši kako bi podjele, govor mržnje i prozivanje drugih i drugačijih trebalo zajednički osuditi.

U sinoćnjoj raspravi o referendumskim inicijativama SDSS-ov Milorad Pupovac nazvao je HRAST-ovog Hrvoja Zekanovića i njegove istomišljenike “neostvarenim, neiživljenim pederima u moralnom i svakom drugom smislu riječi”, a Zekanović je danas izjavio kako mu je žao što Pupovac zajedno sa svojim istomišljenicima nije 1995. godine na traktorima pobjegao u Beograd.

“Neprimjerenim držimo, iako možemo razumjeti motive i pozadinu izgovorenog, za jučerašnjeg istupa u Saboru kolege Pupovca i jednako je nisko i neprimjereno bilo kvalificiranje kolege Zekanovića. To nema veze s političkom strašću”, poručila je Sunčana Glavak u stanici za slobodni govor.

Apelirala je na odgovornost svih dionika u politici i javnom prostoru za izgovorenu riječ.

“Mi sami kao da ne držimo do najviših vrijednosti – odgovornosti, poštivanja, razumijevanja. Politički prostor ostao je premrežen etiketiranjem, a povremeno prelazi u govor mržnje s najviših političkih pozicija u zemlji. Zašto to činimo i produbljujemo podjele”, pitala se Glavak.

Djelovanje svih aktera, poručila je, mora biti usmjereno na promicanju dostojanstva svakog čovjeka, a ne na raspirivanje mržnje i nesnošljivosti. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI