Grad Zagreb nastavlja provođenje zdravstvene kampanje #BudiNARCISa

Grad Zagreb nastavlja provođenje zdravstvene kampanje #BudiNARCISa

Ove subote, 24. ožujka 2018. Grad Zagreb nastavlja provođenje javnozdravstvene kampanje #BudiNARCISa. Podjela narcisa održat će se na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića. Ova akcija se održava s ciljem pružanja potpore oboljelima, smanjenja smrtnosti od raka i poboljšanja kvalitete života oboljelih i njihovih obitelji.

Provođenje javnozdravstvene kampanje #BudiNARCISa, koja ima za cilj potaknuti žene na redovite mamografske preglede koje omogućava Program preventivne mobilne mamografije Grada Zagreba, a sve što je potrebno učiniti jest rezervirati termin na broj telefona 01/4696 309.

Program preventivne mobilne mamografije u Gradu Zagrebu namijenjen je ženama u dobi od 40 do 49 godina te starijim od 69 godina, točnije svima ženama koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke.

U sklopu kampanje #BudiNARCISa još jučer su narcisama ukrašeni spomenici Marije Jurić Zagorke, Kumice na Dolcu, Antuna Gustava Matoša, Augusta Šenoe i Tina Ujevića s ciljem skretanja pozornosti naših Zagrepčanki na važnost redovitih pregleda dojki“ izjavio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, dr.sc. Vjekoslav Jeleč.

„ Završni događaj održat će se u subotu, 24. ožujka na Trgu bana Jelačića od 10.00 do 14.00 sati kada će se prigodnom prodajom narcisa prikupljati novac za Hrvatsku ligu protiv raka i udrugu Europa donna Hrvatska.“, naglasila je Ivana Portolan Pajić, dr. med., zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.
Foto/B.B./Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI