Božinović: Policija provjerava tvrdnje o razdvajanju Sirijca od kćeri iako događaj nije prijavljen

Božinović: Policija provjerava tvrdnje o razdvajanju Sirijca od kćeri iako događaj nije prijavljen

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da će policijski predstavnici na graničnom prijelazu Maljevac obaviti razgovor s izbjeglicom iz Sirije koji je ustvrdio da ga je u selu Smoljancu, kada je išao u prodavaonicu po namirnice, hrvatska policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri Allse.

„Nakon što je hrvatska policija dobila tu vijest ona je odmah kontaktirala i bosanskohercegovačku policiju, ali i sve ili barem one za koje su procijenili i koji su već u javnom prostoru komunicirali da imaju nekakva saznanja. Dakle hrvatska policija je unatoč tome što joj takav događaj nije bio prijavljen poduzela sve što je mogla u tom slučaju i provela interno informiranje svih nadležnih tijela unutar hrvatske policije bez obzira što događaj nije bio prijavljen ni pojedinačno niti od strane policije u BiH“, kazao je Božinović u Zadru.

Dodao je da će pripadnici granične policije razgovor sa Sirijcem, koji je priču o odvajanju od kćeri iznio u bosanskohercegovačkim medijima, obaviti uz pomoć isusovačke službe za izbjeglice.

Božinović je kazao da će nakon tog razgovora biti poznato hoće li događaj, koji se navodno dogodio prije osam do 10 dana, biti prijavljen.

Policija je i u nedjelju demantirala tvrdnje sirijskog državljanina, vraćenog u BiH odakle je ilegalno ušao u Hrvatsku, da ga je policija odvojila od kćeri, dodajući da su „koordinate o mjestu na kojemu se navodno događaj zbio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac“.

Božinović je u ponedjeljak u Zadru, zajedno sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom te gradonačelnikom Brankom Dukićem potpisao Sporazum o sufinanciranju uređivanja prostora zadarske policije, nakon čega je sudjelovao na završnoj konferenciji u povodu završetka ovogodišnje turističke sezone. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI