PROVALJENE OBMANE I LAŽI UMIŠLJENOG REFORMATORA HRVATSKOG PRAVOSUĐA: Mamićevu objavu Uskok nazvao zlonamjernom konstrukcijom

PROVALJENE OBMANE I LAŽI UMIŠLJENOG REFORMATORA HRVATSKOG PRAVOSUĐA: Mamićevu objavu Uskok nazvao zlonamjernom konstrukcijom

Uskok koji Zdravka Mamića u više slučajeva tereti za izvlačenje novca dok je bio na čelu zagrebačkog Dinama je u srijedu zlonamjernom konstrukcijom nazvao objavu odbjeglog bjegunca od hrvatskog pravosuđa koji je, uz popratni tekst, na društvenu mrežu stavio fotografije Uskokovog tužitelja i dvoje osječkih sudaca snimljenih kako razgovaraju u kafiću u Osijeku.

Priopćenje Uskoka prenosimo u cijelosti.

“Pravomoćno osuđeni Zdravko Mamić objavio je na svojoj društvenoj mreži fotografije koje su jučer snimljene u Osijeku, a na kojima su u kafiću snimljeni zamjenik ravnateljice USKOK-a i dvojica sudaca iz Osijeka, te se iz Bosne i Hercegovine gdje se nalazi u bijegu javnosti obratio popratnim tekstom u kojem je naveo čitav niz insinuacija i netočnih konstrukcija. Stoga, radi točnog informiranja javnosti, objavljujemo sljedeće priopćenje. (8. 9. 2021.)

Zamjenik ravnateljice koji je jučer u Osijeku bio na raspravi koja se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku doista je u pauzi rasprave otišao u kafić popiti kavu. Poslije njega su slučajno, bez ikakvog prethodnog dogovora, došla i dvojica sudaca toga suda koji ne postupaju niti u jednom predmetu koje pred navedenim sudom zastupa taj zamjenik ravnateljice.

Suci su po dolasku u kafić doista sjeli za isti stol sa zamjenikom ravnateljice te su se kratko zadržali u razgovoru nakon čega se zamjenik ravnateljice vratio na nastavak rasprave. Ističemo kako niti u jednom trenutku zamjenik ravnateljice nije sa sucima razgovarao o bilo kojem predmetu niti je uopće bilo govora o temama koje bi bile povezane s njihovim poslovima. Dakle, potpuno je netočna zlonamjerna konstatacija Zdravka Mamića da bi se radilo o „suprotstavljenim stranama koje se časte i dogovaraju“.

Činjenica da su zamjenik ravnateljice USKOK-a i suci Županijskog suda u Osijeku stjecajem okolnosti popili kavu u istom kafiću u spomenutoj objavi Zdravka Mamića potpuno je neutemeljeno iskorištena za konstrukcije koje plasira, očito u nedostatku pravnih argumenata.

Napominjemo da niti Etičkim kodeksom državnih odvjetnika niti bilo kojim drugim aktom nije zabranjeno kolegijalno druženje tužitelja sa sucima. Također ističemo kako okolnosti u kojima se dogodio ovaj konkretan susret ne smatramo neprimjerenima, niti da je time na bilo koji način dovedena u sumnju nepristranost tužitelja i sudaca”, priopćio je Uskok.

Podsjetimo, bivši čelnik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić objavio je na svojem Facebooku profilu fotografiju iz jednog osječkog kafića sudaca za koju je jučer najavio da se radi o dokazu koji će reći sve o neovisnosti hrvatskog krivosuđa.

Mamić je objavio fotografiju u kojem za istim sjede tužitelj Sven Mišković te suci Miroslav Rožac i Miroslav Jukić što je bivši čelnik Dinama i bjegunac Mamić nazvao “udruženi krivosudni pothvat”.

Bjegunčevu objavu prenosimo u cijelosti.

“Hrvatice i Hrvati, je li ovo moguće? Jeste li vi svjesni gdje živite? Mjesto radnje gornjih fotografija nisu moje noćne more, nego kafić San Francisco u Osijeku, vrijeme radnje jučer u 11 sati i 15 minuta. Na fotografijama se u ugodnom srkanju kavice nalaze neovlašteni tužitelj u mom progonu gospodin Mišković, a za stolom su u dobrom društvu članovi sudskih vijeća koja su oformljena kako bi me osudila – sudac Miroslav Rožac i Miroslav Jukić.

U 2021. godini, kao što sam više puta svjedočio i vlastitim očima tijekom suđenja, goste se zajedno NEOVISNI tužitelj i NEOVISNI suci. Slika suprotstavljenih strana “neovisnog” sudstva kako se časte, dogovaraju i druškaju sigurno će biti dio stalnog postava Međunarodnog suda pravde!

Donošenje presuda po kafanama Jukiću je očito odavno na meniju jer je u Kafiću Matis prijetio predsjedniku vijeca Krušlinu da mora presuditi Zorana i mene ili će ga spremiti u zatvor! U zatvor sam korumpiranog Krušlina spremio ja, ali mi je već tada bilo jasno da moje suđenje ne vodi predsjednik vijeća Krušlin, koji je nota bene u mom predmetu dao izdvojeno mišljenje i bio protiv moje presude.

Koliko cijela „neovisna infrastruktura“ zaudara i smrdi od glave govori i činjenica da na traženje odvjetnika Vrhovni sud nije dozvolio da se otvori omotnica s izdvojenim mišljenjem i pročita naglas. U 21. stoljeću u neovisnom i pravednom sudu, pošalju me na sud krivosudaca koji se dogovaraju s tužiteljstvom i još kriju kakve su odluke donijeli. Pa toga nije bilo ni srednjem vijeku.

Čak su i tada su krvnici imali obraza stati iza svojih odluka i pročitati ih na trgu. Već tada bilo mi je jasno da su suci Rožac i Jukić, osim što imaju važnu ulogu platitelja računa za kavu i kiselu tužitelja u bircevima, tu da izvršavaju naloge. Viđao sam ih, o čemu sam govorio na press konferencijama, kako redovito izlaze s tužiteljima iz svojih kancelarija, pogotovo dok sam sam ispijao kave u sudskom kafiću, kao izopćenik, a oni se družili i grohotom smijali.

Jednom sam ih prilikom prije nastavka rasprave kad su se vraćali iz kafića upitao i spavaju li zajedno? Meni je odavno bilo jasno s kime spavaju i zašto sam morao biti presuđen u montiranom procesu, a to ću i otkriti. Zbog navedenog gledamo pravosudni rat do istrebljenja kako bi se sačuvala pozicija Predsjednika vrhovnog suda u rukama krivosuđa. U zemlji u kojoj se presude donose u bunkerima, konobama, kafićima, u konspirativnim razgovorima na Mirogoju pravo i pravda su beskućnici.

U zemlji u kojoj te kadija tuži, kadija sudi, kadija traži pare i satove, a kasnije i dođe na tvoj račun pit u birtiji obespravljeni plaćaju lihvarske kamate da bi preživljavali, ovršeni nemaju osnovna ljudska prava, a mladost nam odlazi iz zemlje. Pozivam sve kojima je stalo do budućnosti djece i zemlje da mi se pridruzite u reformi pravosuđa, jer ona nije stala već će uskoro krenuti najozbiljnije i još jače!”, napisao je bjegunac Mamić.

Autor/ Totalno/ Foto: Screenshot/ Izvor/ Jutarnji list/ Paun Paunovic/Cropix

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI