Miodrag Demo o prosvjedu u Vukovaru: “U tom gradu ne bi trebalo biti nikakvih demonstracija jer se tamo jedino možemo klanjati žrtvama”

Miodrag Demo o prosvjedu u Vukovaru: “U tom gradu ne bi trebalo biti nikakvih demonstracija jer se tamo jedino možemo klanjati žrtvama”

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nakon sastanka predstavnika braniteljskih udruga s ministrom branitelja Tomom Medvedom kazao je kako ih nitko na tom sastanku nije pokušao razuvjeriti te da će prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru 13. listopada sigurno održati. Danas smo upitali voditelja zagrebačkog ureda za branitelje Miodraga Demu komentirajući postupke gradonačelnika Vukovara Ivana Penave kojima najavljuje prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima.

-Moje je mišljenje da je pitanje prosvjeda previše ispolitizirano jer Vukovar je mjesto posebnog pijeteta ,rekao nam je danas Miodrag Demo, voditelj zagrebačkog ureda za branitelje.

“U tom gradu ne bi trebalo biti nikakvih demonstracija jer se tamo jedino možemo klanjati žrtvama. Prevelika je vukovarska žrtva i svaka majka ima svoje pravo znati gdje joj je nestali sin i tu su zakazle državne institucije. Dosta njih treba sjesti za stol i raditi na tome da se efikasnije procesuiraju ratni zločini. Postoji i Uprava za nestale osobe pri Ministarstvu hrvatskih branitelja. Njihov rad treba pojačati i na taj način rješavati taj osjetljivi problem. Ja sam bio sinoć u Vukovaru i nije stanje baš dobro. Nema ljudi i to je veliki problem ,jer nema investicija i nema posla. A žrtve koje su podnesene trebaju biti zalog za stvaranje bolje države. Zato se bojim da je prosvjed previše zašao u politiku a to nije dobro, rekao je Demo.

Podsjetimo da pripreme za prosvjed protiv šutnje institucija hrvatskog društva o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru i drugdje, najavljen za 13. listopada na središnjem trgu u Vukovaru, u samome su začetku, a na prosvjedu se očekuje iznimno velik odaziv hrvatskih građana, izjavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, dodavši kako je strah od eskalacije na prosvjedu neopravdan.

Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI