U SAD-u prosvjedi za “oživljavanje ekonomije” i “potporu Trumpu”

U SAD-u prosvjedi za “oživljavanje ekonomije” i “potporu Trumpu”

Oko tisuću prosvjednika okupilo se u Harrisburgu, glavnom gradu Pennsylvanije, kako bi dali potporu američkom predsjedniku Donaldu J. Trumpu, pozvali na “oživljavanje gospodarstva” i prosvjedovali protiv ograničavanja kretanja.

Nakon skupova u desetak saveznih država proteklog vikenda i drugih planiranih u ponedjeljak u Kaliforniji i Ohiju, ovaj prosvjed je prvi veći skup u toj američkoj državi kojoj je na čelu demokratski guverner Tom Wolf i koju smatraju veoma važnom u predsjedničkim izborima 2020.

Automobilske sirene su trubile više od dva sata u Harrisburgu, gradu s 50.000 stanovnika, gdje su stotine vozila, među kojima velik broj dostavnih, ukrašenih američkim zastavama i sloganima potpore Trumpu, kružili oko Capitola, mjesnog parlamenta.

Još se nekoliko stotina ljudi okupilo na stepenicama Capitola noseći transparente na kojima su upozoravali na gubitke koje gospodarstvu nanosi ograničenje kretanja i optužili guvernera da koristi korona krizu kako bi si prisvojio “nezakonite” ovlasti i pravo na pobačaj. Većina prosvjednika nosila je maske.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Hina/ Foto: FOX NEWS

 

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI