Proslavljena Velika Gospa na Kamenitim vratima

Proslavljena Velika Gospa na Kamenitim vratima

U najmanjem Gospinom svetištu, na Kamenitim vratima proslavljena je svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo jutarnjom misom koju je predslavio vlč. Tomislav Hačko, naglasivši da nas Gospa uči kako ostati „velik“ – da budemo „mali“, odnosno ponizni službenici Gospodnji.

Prikazujući povijesni razvitak slavlja ove svetkovine, župni pastoralni pomoćnik vlč. Tomislav Hačko naglasio je kako Crkva u Blaženoj Djevici „s radošću promatra ono što ona sve želi biti i čemu se nada“ te „kako nas Gospa svojim primjerom uči kako ostati ‘velik’ – da budemo ‘mali’, odnosno ponizni službenici Gospodnji“ koji će svojim pohodima drugima proslavljati Gospodina. „Živeći tako moći ćemo s Marijom pjevati Veliča duša moja Gospodina, a noseći drugima samoga Gospodina, kojega primamo u pričesti, drugi će moći za nas uskliknuti da smo blagoslovljeni“, naglasio je vlč. Hačko na kraju homilije, prenosi IKA.

Prije mise pobožnost krunice predvodio je preč. Vladimir Magić, župnik zagrebačke Župe sv. Marka evanđeliste.

U ovom najmanjem Gospinom svetištu, i 290 godina nakon požara i početka štovanja Gospe, na Kamenitim vratima i dalje svaki dan odjekuje molitva i pale se svijeće. Inicijativom župnika svakoga dana u 12 sati na Kamenitim vratima moli se da Gospa čuva u Zagrebu i Domovini sve obitelji, svako dijete, sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe i beskućnike od potresa, širenja Covid-19 i od svakog drugog zla.

Župa sv. Marka poziva sve vjernike, naročito vjernike iz Grada Zagreba, kao i sve ljude dobre volje, koji ne mogu osobno sudjelovati u ovoj molitvi, da točno u podne zastanu te se molitveno i u duhu priključe molitvi na Kamenitim vratima iz svojih domova, škola, fakulteta ili radnih mjesta.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Hina/ IKA/ Foto: IKA

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI