Svečano proslavljen blagdan Cvjetnice u Zagrebačkoj katedrali

Svečano proslavljen blagdan Cvjetnice u Zagrebačkoj katedrali

Procesijom i pjevanjem muke Kristove na svetoj misi koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić svečano je u zagrebačkoj katedrali proslavljen blagdan Cvjetnice i Nedjelja muke Gospodnje.

Toliko smo puta slušali o Isusovim posljednjim trenucima prije smrti, no i danas ponovno postavljamo pitanje: Što nam je Bog time htio očitovati? Htio nam je očitovati neizmjernu ljubav, ljubav do smrti, ustrajnost do kraja – rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodeći na Cvjetnicu – Nedjelju Muke Gospodnje svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali.

Slavlje je započelo svečanom procesijom te blagoslovom maslinovih i palminih grana, a nakon Službe riječi i otpjevane Muke, Kardinal je uputio prigodnu homiliju, ističući kako za čovjeka Isusova muka uvijek ostaje misterij, misterij Božje ljubavi, misterij koji nam govori da nas Bog neizmjerno ljubi.

Prije završnog blagoslova kazao je da smo današnjim slavljem Cvjetnice započeli Veliki tjedan. Veliki četvrtak, Veliki petak, Velika subota i slavlje Uskrsa najsvetiji su dani crkvene godine jer nas uvode u misterij našega spasenja, u misterij muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista po kojem mi dobivamo život – naglasio je Kardinal, poručujući vjernicima da je najbolja priprema za to slavlje dobra sveta ispovijed.

U koncelebraciji su bila devetorica svećenika Zagrebačke nadbiskupije.

Autor/H/B.B./Foto/Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI