Most nezavisnih lista kampanjom Žuta srca promovirao važnost zdravstvene prevencije: “Pozivamo sve građane da brinu o sebi, da žive zdravo”

Most nezavisnih lista kampanjom Žuta srca promovirao važnost zdravstvene prevencije: “Pozivamo sve građane da brinu o sebi, da žive zdravo”

Most nezavisnih lista u subotu je u Zagrebu, javnom kampanjom Žuta srca promovirao važnost zdravstvene prevencije. Građane su informirali zastupnik MOST-a u Hrvatskom saboru Marko Sladoljev i njihov kandidat za predstojeće izbore za europski parlament Ivan Prskalo.

Statistika smrtnosti od izbježivih bolesti koja pokazuje da RH bilježi gotovo dvostruko veću smrtnost od prosjeka EU, potaknula je Most na pripremu propisa koji bi za cilj imao smanjenje smrtnosti od izbježivih bolesti i stanja, u najvećoj mjeri kroničnih nezaraznih i malignih bolesti, kroz stručno održivo i odgovorno planiranje i provedbu nacionalnih preventivnih programa.

Ivan Prskalo, kandidat za europske izbore Mosta nam je rekao kako su danas ovdje u cilju prevencije zdravlja građana.

“Pozivamo sve građane da brinu o sebi, da žive zdravo”, kaže Ivan Prskalo, kako bi se Hrvatska popela malo više na ljestvici i smanjila loše rezultate na području zdravlja.

Zastupnik u Hrvatskom saboru Marko Sladoljev je rekao da se Mostovim prijedlogom Zakona o zdravstvenoj prevenciji precizno i stručno prepoznaju mjere kojima će organizirani nacionalni preventivni programi pokazati učinkovitost i izmijeniti sliku pobola i smrtnosti od bolesti koje rano prepoznate mogu biti izliječene.

S obzirom da je dan zdravlja poruka je građanima, živite zdravo, odazivajte se na preventivne preglede, rekao je Sladoljev.

Autor/Totalno.hr/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI