Svečano promovirani polaznici Hrvatskog vojnog učilišta „Dr, Franjo Tuđman“

Svečano promovirani polaznici Hrvatskog vojnog učilišta „Dr, Franjo Tuđman“

U Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru u četvrtak je u povodu Dana državnosti svečano promovirano 153 polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta „Dr Franjo Tuđman“, časnika i dočasnika kopnene vojske, mornarice i zrakoplovstva, od kojih su njih 130 pripadnici Oružanih snaga RH, a 21 polaznik iz savezničkih ili partnerskih zemalja.

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, koja je uoči Dana državnosti održana u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

Uz članove obitelji i prijatelje promoviranih polaznih vojnih škola, svečanosti je prisustvovao izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” brigadir Željko Dadić, župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić te gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je upravo simbolika održavanja promocije vojnih škola u Vukovaru snažna i jasna poruka svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske.

“Žrtva ovoga grada i junaštvo njegovih branitelja svima je vama trajna obveza i poticaj za bespogovornu odanost Domovini kroz uzornu vojnu službu ispunjenu spremnošću za žrtvu za Hrvatsku”, kazala je Predsjednica. Istaknula je kako je upravo spomen na Domovinski rat “nadahnuće vaše hrabrosti, odlučnosti i ustrajnosti u suočavanju sa svim budućim izazovima i prevladavanju zapreka pred koje ćete zasigurno nailaziti u daljnjoj karijeri”.

Ministar obrane Damir Krstičević tom je prigodom istaknuo: “Ponosan sam što smo ovu veliku svečanost vratili tamo gdje i pripada – u voljeni grad na Dunavu. Nema časnijeg mjesta od grada Vukovara za dodjelu diploma Hrvatskim vojnicima. Vukovar je gravitacijsko središte Hrvatske vojske i simbol naše borbe za slobodu, a Domovinski rat temelj je moderne Hrvatske. Neka vam Vukovar bude inspiracija što može hrvatski branitelj, pogledajte što sve može vojnik kada je posvećen i kada je predan svetom cilju – jedine nam i vječne Hrvatske”.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI