Stranka Promijenimo Hrvatsku traži da Vlada hitno pomogne brodogradilištima

Stranka Promijenimo Hrvatsku traži da Vlada hitno pomogne brodogradilištima

Stranka Promijenimo Hrvatsku (PH) poduprla je u ponedjeljak zahtjeve radnika Uljanika i 3. maja i zatražila da Vlada hitno pomogne brodogradilištima, kojima se mora osigurati dugoročan opstanak uz pozitivno poslovanje.

“Došli smo podržati radnike 3. maja i Uljanika jer ovdje je riječ o velikim problemima. Provedena je samo formalna privatizacija i restrukturiranje za potrebe učlanjenja u EU, a nisu riješeni ključni uzroci. Oko 30 milijardi kuna je tamo ubačeno novca poreznih obveznika, a nikada nitko nije položio račun gdje je upotrebljeno”, izjavio je na predsjednik PH-a Ivan Lovrinović.

“Brodogradnja kao i drugi segmenti hrvatskog društva premreženi su politikom i zato ovdje danas treba zajedno s radnicima reći – dosta više ovakve politike, želimo novu Hrvatsku, odgovornu Vladu i brodogradnju”, rekao je Lovrinović naglasivši kako se brodogradilišta moraju zadržati i dugoročno opstati uz pozitivno poslovanje.

PH od Vlade traži da hitno pomogne brodogradilištima, riješi kratkoročni problem isplate plaća, isključi sumnjive “strateške partnere” i snažnije se uključi putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i drugih institucija u kvalitetno restrukturiranje brodogradilišta.

Traži i promjenu odnosa države prema novcu poreznih obveznika kojima se potiče brodogradnja, a od predsjednika Hrvatskog sabora da do kraja rujna na dnevni red Sabora stavi izvješće o tome kako su potrošenje 32 milijarde kuna koje su prethodne vlade “upumpale” u brodogradilišta i pokrene pitanje odgovornosti. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI