Mrak Taritaš: Odluke o prometu u Zagrebu donose se ishitreno

Mrak Taritaš: Odluke o prometu u Zagrebu donose se ishitreno

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš upozorila je u srijedu da se u Gradu Zagrebu nitko sustavno ne bavi prometom i da se odluke donose ishitreno, komentirajući zaključak o unapređenju planiranja prometnog sustava na području Donjeg grada, koji će sutra biti na dnevnom redu zagrebačke Gradske skupštine.

Taj zaključak u cilju unapređenja prostornog planiranja prometnog sustava na području Donjeg grada predlaže izradu cjelovite prometne studije Donjeg grada, s lokacijama moguće izgradnje javnih garaža, te stavlja izvan snage zaključak iz 2010. kojim se zabranjuje gradnja novih javnih garaža u strogom središtu grada.

Mrak Taritaš smatra da se taj zaključak donosi “u interesu nekoga” a ne u interesu izrade prometne studije, kao i da se zaključak iz 2010. stavlja izvan snage jer “sigurno ne odgovara nekom investitoru u Donjem gradu”.

“U Gradu Zagrebu nema sustava, ishitrene su odluke, nema ideje”, istaknula je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare.

Naglasila je da svi gradovi u svijetu problem prometa u mirovanju, pogotovo u centru grada, rješavaju gradnjom javnih garaža na rubovima i preferiranjem javnog prijevoza. “Grad Zagreb je jako daleko od toga, a bojim se ovim zaključkom još i dalje”, ustvrdila je.

Gradska zastupnica GLAS-a Sonja Koenig osvrnula se, pak, na odluku o davanju u koncesiju usluge pražnjenja septičkih jama, koja će se također naći u četvrtak na sjednici zagrebačke Gradske skupštine.

“Odluka je to Vodoopskrbe i odvodnje koja je donesena bez ikakvog objašnjenja, ikakve analize, bez ikakve strategije”, rekla je Koenig upitavši se čemu služi trgovačko društvo Vodoopskrba i odvodnja kada ne može izgraditi kanalizacijski sustav i kad ne ispunjava svoju zadaću pražnjenja septičkih jama.

Dok se za spuštanje i podizanje zastava iz gradskog proračuna troši više od 7 milijuna kuna, za božićno uređenje grada više od 40 milijuna kuna, za Spomenik domovini više od 20 milijuna kuna, istovremeno 11 tisuća domaćinstava, odnosno 30 tisuća sugrađana, nije spojeno na kanalizacijski sustav, istaknula je Koenig.

Optužila je gradonačelnika Milana Bandića i gradsku upravu za nebrigu o građanima i pobrkane prioritete. (Hina)

Foto/Gradska skupština

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI