Prometno-edukativna akcija “Sigurno u školu s policijom i HAK-om”

Prometno-edukativna akcija “Sigurno u školu s policijom i HAK-om”

Danas su na glavnom zagrebačkom trgu policijski službenici Policijske uprave zagrebačke i Ravnateljstva policije zajedno s HAK-om obilježili jubilarnu 50. prometnu-edukativnu akciju pod nazivom „Sigurno u školu s HAK-om“.

Svečanosti je prisustvovalo više od dvjestotinjak mališana polaznika predškolskih grupa, djece koja su
po prvi puta krenula u školu, ali i njihovih nešto starijih prijatelja te odgajatelja i učitelja.

HAK-ova preventivno-edukativna akcija namijenjena je upravo djeci koja s prvim danom škole postaju novi aktivni sudionici u prometu i članovima njihovih obitelji, ali i vozačima koje se želi dodatno osvijestiti da s početkom nove školske godine trebaju biti još oprezniji u prometu.

Održan je prigodni edukativno zabavni program za djecu vrtićkog uzrasta i učenike prvih razreda osnovnih škola koji su uživali u druženju s policajcima na biciklima i motociklima.

Cilj ove manifestacije je upoznati djecu prvih razreda osnovnih škola, koja prvi put samostalno sudjeluju u prometu, s osnovnim pravilima ponašanja u prometu i opasnostima koje im prijete u slučaju nepoštivanja prometnih propisa.

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Policijska uprava zagrebačka već dugi niz godina poduzima razne preventivne aktivnosti u suradnji s partnerima, a sve s ciljem zaštite djece u prometu. Istovremeno, akcijom žele upozoriti javnost, osobito vozače, na povećan oprez u prometu zbog početka nove školske godine.

Okupljenima se obratio i glavni ravnatelj policije Nikola Milina koji je pozdravio sve okupljene, a posebno prvašiće koji su po prvi puta hrabro sjeli u školske klupe i koji su postali važni sudionici u prometu. Napomenuo je kako je policija uvijek tu kad je riječ o prometnoj kulturi i prometnoj sigurnosti, posebice za one najmlađe te da će im policija zajedno s HAK-om omogućiti da im svaki dan put do škole bude siguran.

„Vaši policajci i djelatnici HAK-a danas će vas naučiti puno toga, kako bi vaš put do škole bio ugodan, zabavan, ali prije svega siguran. Zato ih pažljivo slušajte, a ovom prilikom ujedno molim sve roditelje da sa svojim klincima i klincezama još dodatno ovo važno gradivo ponove i uvježbaju siguran put do škole“ – rekao je glavni ravnatelj policije.

Također je apelirao i na sve odrasle vozačice i vozače da vode brigu o poštivanju prometnih propisa i pravila, da posebice u zonama škola poštuju ograničenja brzine te da se pješačkim prijelazima približavaju s dodatnim oprezom kako bi propustili djecu na putu do škole.

„Mjesec je rujan kada policija slavi svoj dan – mjesec s mnoštvom edukativnih i preventivnih programa za najmlađe i zato nas veseli što smo i danas zajedno s HAK-om u ovoj važnoj prometnoj akciji. Draga djeco, upamtite, uvijek se možete obratiti svojim policajcima, oni brinu za vas, oni su vaši pravi prijatelji pomagači“ – istaknuo je na kraju glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI