PUZ: U akciji nadzora vozača 113 prometnih prekršaja, 20 zbog alkoholiziranosti

PUZ: U akciji nadzora vozača 113 prometnih prekršaja, 20 zbog alkoholiziranosti

Prvog dana policijske akcije pojačanog nadzora vozila i vozača, od 3. na 4. svibnja, na području Policijske uprave zagrebačke zabilježeno je ukupno 113 prometnih prekršaja, od čega su 20 prekršaja počinili alkoholizirani vozači, a najviše alkohola u krvi je izmjereno kod 44-godišnjeg vozača u Kloštar Ivaniću, 1,81 promila, izvijestila je u subotu policija.

Policijska preventivno-represivna akcija usmjerena je prvenstveno na četiri prekršaja – ‘glavnih ubojica u prometu’, vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela u vožnji.

U prvom danu akcije utvrđeno je ukupno 113 prometnih prekršaja, od čega su 20 počinili vozači pod utjecajem alkohola, 56 prekršaja su počinjeni zbog nepropisne brzine, a 12 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, navedeno je iz PU zagrebačke.

Najveća zabilježena koncentracija alkohola je kod 44-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom u Kloštar Ivaniću u Vinogradskoj ulici dok je u organizmu imao 1,81 g/kg alkohola te kod 39-godišnjaka koji je vozio osobni automobil u Vatikanskoj ulici u Novom Zagrebu, dok je u organizmu imao 1,78 g/kg alkohola.

Na području Trnja, u Paromlinskoj ulici, 3. svibnja u 22,30 sati, policajci su zatekli 52-godišnjeg vozača koji je vozio osobni auto kojem su istekle probne registarske pločice i za vrijeme dok mu je bila oduzeta vozačka dozvola.   (Hina)

Foto:Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI