HAK: Zbog prometne nesreće, umjesto obilaznicom, vozi se kroz Bjelovar

HAK: Zbog prometne nesreće, umjesto obilaznicom, vozi se kroz Bjelovar

Zbog prometne nesreće, prekinut je promet sjevernom bjelovarskom obilaznicom (DC 28) između naselja Predavac i ulice Miroslava Krleže, pa treba voziti obilazno – gradskim prometnicama, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski-auto klub (HAK).

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici te u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca te tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan promet očekuje se tijekom jutra na gradskim prometnicama i obilaznicama, a tijekom dana i na glavnim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Jadranskoj i Ličkoj magistrali, Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima kao i na pojedinim graničnim prijelazima.

Izvanredne situacije i ograničenja su na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče pa se zbog prometne nesreće vozi usporeno u koloni poslije naplate Lučko, na 5. km u smjeru Karlovca, vozila su na zaustavnom traku, opreznije treba voziti između čvorova Zadar 1 i Zadar 2 u smjeru Splita, zbog vozila u kvaru.

Na A3 Bregana-Lipovac prometna je nesreća između čvora Babina Greda i čvora Županja u smjeru Lipovca pa ih HAK-a korisnike mole za strpljenje.

Pojačan oprez potreban je na A4 Goričan-Zagreb zbog predmeta na kolniku na čvoru Popovec u smjeru Zagreba.

Na riječkoj obilaznici kod čvora Škurinje (na 24.+650 km) u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog sanacije mjesta nakon prometne nesreće.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će zbog blagdana Velike Gospe: u utorak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata i u srijeda, 15. kolovoza od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac.

Na graničnom prijelazu Macelj- Gruškovje na ulaz se čeka pola sata, a na drugim prijelazima nema dojava o duljem čekanju.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

Zbog dužih čekanja za ukrcaj u trajektnim pristaništima Valbiska (Krk) i Merag (Cres) vozačima savjetujemo korištenje trajektne linije Brestova-Porozina, gdje nema čekanja.

Katamaran na liniji 9602 u subotu 18. kolovoza isplovit će iz Splita za Vis u 19 umjesto u 18 sati, zbog Viškog plivačkog maratona. (Hina)

Foto/HAK

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI