Zdravko Marić: Vlada nije samo promatrač, pokušava riješiti situaciju, ali prostor je sužen

Zdravko Marić: Vlada nije samo promatrač, pokušava riješiti situaciju, ali prostor je sužen

Nakon dvosatne sjednice užeg kabineta Vlade ministar financija Zdravko Marić u srijedu je novinarima izjavio da Vlada nije samo promatrač situacije u Uljanik grupi već pokušava naći neko rješenje, ali manevarski prostor joj je sužen.

Marić je rekao da se na sastanku užeg kabineta pripremala sutrašnja sjednica Vlade s 20-ak točaka dnevnog reda, no Uljanik nije bio tema.

Ponovio je kako je u Uljaniku vrlo složena situacija, a manevarski prostor za djelovanje Vlade sužen. “To ne znači da dižemo ruke od svega, dapače, nastojali smo jučer, a pokušavat ćemo i dalje naći neko rješenje”, kazao je Marić.

No, nije htio komentrati koje su mogućnosti za spas brodogradnje Vladi na raspolaganju. “HBOR je već nekoliko puta bio uključivan u takva rješenja, ali u danim okolnostima i za HBOR postoje određena ograničenja”, napomenuo je ministar.

Nisam promatrač, Vlada nije promatrač, pokušavamo nešto napraviti, ali vidite i sami da nije jednostavno, poručio je ministar financija.

Počeli stizati konkretni prijedlozi u vezi porezne reforme

Izvijestio je da su počeli stizati konkretni prijedlozi oko porezne reforme od poduzetnika i opinion-makera, te najavio da će sve te prijedloge uzeti u obzir i razmotriti.

Ponovio je kako je u javnom savjetovanju sve podložno korekcijama i dorađivanju i ništa još nije gotovo.

Ustvrdio je da se u javnosti pojavio krivi pristup jer, kaže, predloženo je podizanje osnovice za obračun doprinosa, ali i dalje ostaje odredba da direktor sebi može isplatiti plaću koju želi.

“Izračun koji se pojavio u javnom prostoru da je potrebno minimalno 11 tisuća kuna mjesečno nije točan, odnosno, bio bi da postoji odredba da se i plaća mora korigirati, a takve odredbe nema i ostaje dosadašnje rješenje”, obrazložio je Marić. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI