Projekt “Zajedno protiv govora mržnje”

Projekt “Zajedno protiv govora mržnje”

Povodom održavanja Europskog prvenstva u rukometu 2018. u Republici Hrvatskoj od 12. do 28. siječnja, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport i drugim partnerima pripremilo je niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik diskriminacije i poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

U sklopu preventivnih aktivnosti PU splitsko-dalmatinska je sinoć tijekom odigravanja rukometnih utakmica skupine A u Spaladium Areni u Splitu, informirala posjetitelje o preventivnom projektu “Zajedno protiv govora mržnje”, kao i o ostalim preventivnim projektima Ministarstva unutarnjih poslova. Policijski službenici su tom prilikom posjetiteljima ponudili mogućnost da anonimno ispune upitnike vezane uz kulturu navijanja na sportskim terenima te im dijelili informativne letke. Svaki posjetitelj koji je ispunio anketni upitnik bio je i prigodno nagrađen.

Spaladium arenu je posjetio i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, koji je zajedno sa zamjenikom Draženom Vitezom te ostalim suradnicima iz Ravnateljstva policije obišao info pult i policijske službenike angažirane na osiguranju.

Cilj ovog projekta je promicanje kulture tolerancije i nenasilja, prevencija svih oblika govora mržnje, kao društveno neprihvatljivog ponašanja te prevencija kriminaliteta motiviranog različitim oblicima govora mržnje, stoji u priopćenju MUP-a.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI