Projekcija dokumentarnog filma Gojko Šušak “Pobjednik iz sjene”

Projekcija dokumentarnog filma Gojko Šušak “Pobjednik iz sjene”

Povodom obilježavanja 20. obljetnice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška danas, 2. svibnja 2018. u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta bit će prikazan dokumentarni film “Gojko Šušak – pobjednik iz sjene”, u produkciji HRT-a redateljice Ljiljane Bunjevac Filipović.

Projekciji dokumentarnog filma o Gojku Šušku, nazočit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Mirko Šundov.

Dokumentarni se film bavi ulogom ministra obrane Gojka Šuška u stvaranju moderne Hrvatske vojske, posebice u vezi s oslobodilačkim operacijama Bljesak i Oluja 1995. godine, kao i priznanjima koja je dobio nakon tih akcija zbog primjene novih, zapadnih vojnih doktrina temeljenih na standardima NATO-a te njegovim godinama koje je proveo u emigraciji u Kanadi.

Ministarstvo obrane poziva sve zainteresirane predstavnike medija za praćenje navedenog događaja da dođu, u srijedu, 2. svibnja 2018., na Hrvatsko katoličko sveučilište, Ilica 242 najkasnije do 18.30 sati te da svoj dolazak najave na e-mail: infor@morh.hr.

Autor/Totalno.HR/Foto/MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI