Božinović: Policija postupila profesionalno nakon šesterostrukog ubojstava na Kajzerici

Božinović: Policija postupila profesionalno nakon šesterostrukog ubojstava na Kajzerici

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je ocijenio da je policija postupila vrlo profesionalno u rasvjetljavanju “nezapamćenog zločina” na zagrebačkoj Kajzerici u kojem je pobijena “cijela jedna obitelj”.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Ministar unutarnjih poslova kazao je da je reakcija policije bila vrlo promptna i profesionalna.

“Odmah po dojavi izašli su na teren i poduzeli radnje koje su brzo dovele do otkrivanja tko bi mogao biti počinitelj. Kriminal tehnikama i analitikom njega se vrlo brzo lociralo i epilog je poznat – kada je okružen od policijskih snaga i pozvan na predaju, izvršio je samoubojstvo”, kazao je Božinović u Uštici, gdje je nazočio obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve u Drugom svjetskom ratu.

“Policija je radila na način koji je omogućio ovako brzu realizaciju odnosno otkrivanje počinitelja. Angažirane su sve operativne i taktičke snage i krim policije, specijalne i interventne policije. Svi najodgovorniji policijski dužnosnici bili su cijelo vrijeme u koordinaciji, u kontaktu.

Bila je to vrlo opsežna potraga koja je pokazala razinu spremnosti i profesionalnosti hrvatske policije”, rekao je Božinović.

Dodao je da još traje kriminalističko istraživanje koje treba dovesti do odgovora na još neka pitanja kako bi se cijela slika zaokružila.

Ministar je podsjetio i na “neprestanu akciju” u kojoj policija poziva građane koji posjeduju ilegalno oružje da ga bez prijetnji i sankcija predaju u najbližu policijsku postaju jer je posjedovanje ilegalnog oružja kažnjivo.

“Tu ima rezultata, ali očito je to pitanje s kojim ćemo se stalno nositi”, ustvrdio je Božinović.

Ubojica je na životu ostavio jedino dijete koje je imao s jednom od žrtava i upravo je to, kako se doznaje, policiju dovelo do počinitelja. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI