Diana Majhen: HDZ ponovo prodaje stare, predizborne floskule

Diana Majhen: HDZ ponovo prodaje stare, predizborne floskule

Iako zvanično još nije, predizborna kampanja itekako je započela. Raspisali se stranački plaćenici, pa čitam tako posvuda po netu kako će ovi izbori biti odlučujući, te kako će svaki glas koji ne ode HDZu biti bačen glas, glas koji će na vlast dovesti SDP.

E, to me doista razljutilo.

Kakva bahatost, bezobrazluk i odsustvo svake samokritike, kakvo pokvareno i podlo svaljivanje eventualnog izbornog neuspjeha na biračko tijelo, te pranje ruku od ama baš svake odgovornosti.

Tipičan, bezobrazni, lažljivi i pokvareni Sanaderov HDZ.

Što i ne iznenadjuje puno ako se uzme u obzir tko mu je na čelu.

Zašto bih ja, ili bilo tko drugi tko ne želi dati glas stranci koju vodi briselski dezerter, zlatni komunistički potomak i EU poslušnik bili odgovorni za to što će na vlast možda doći Milanovićevi srbokomunisti?

Izgubi li HDZ izbore, to će značiti kako je vodio krivu politiku, kako je postavio pogrešne vodeće ljude u stranci i kako je narod ocijenio da mu se ne može vjerovati. Dakle, krivica za eventualne izgubljene izbore ležat će samo i isključivo na samoj stranci, a ne na onima koji su takvoj stranci odbili dati glas.

I vrijeme je da HDZ konačno nauči tu lekciju.

Sanader je dva puta izabran samo zato što su uspjeli uplašiti narod time da će komunisti doći na vlast. I od tada se ne prestaju služiti istom predizbornom taktikom. A što nam je Sanader donio, nećemo tako skoro zaboraviti. Al se svejedno i dalje koriste iste metode.

Znači, nije bitno što će raditi HDZ, bitno je da ne dodje SDP. Taman da je HDZ najgori na svijetu, mi bi svi trebali trčati na birališta i dati mu glas, gonjeni strahom od povratka komunista.

To jednostavno više nije dovoljno i to više ne prolazi, i ne treba i ne smije prolaziti.

Uostalom, što će proizaći iz toga ako ovakav HDZ odnese izbornu pobjedu? Jedino poruka kako je takav HDZ, lišen svake ideologije, u biti preslikana kopija SDPa narodu svejedno prihvatljiv. I to bi ujedno bio kraj svake nade kako će se HDZ jednom promijeniti i odmaknuti od svoje sestrinske stranke, te približiti narodu.

U slučaju gubitka izbora, moguće HDZ razmisli malo o svojim prioritetima i odmakne se od politike koju je Milanović provodio četiri godine, a HDZ ju, prema onome što najavljuje, namjerava nastaviti.

Vrijeme je da se taj naopaki odnos HDZ-birači konačno postavi na svoje mjesto.

I da HDZ shvati kako se on mora prilagoditi biračima, a ne birači njemu. Tek tada će biti neke nade da će HDZ postati državotvorna stranka.

Sve dok dobija glasove a radi što god hoće, nema nikakvog razloga ni postavljati se drugačije.

A ja si sve zamišljam sebe kako na biralištu zaokružujem HDZ iz kojeg se smiješe jedan Plenković (dok iza njegovih ledja EU već drži hrpu naloga koje će morati odraditi na štetu Hrvatske), jedan Šeks, jedan Prgomet…da dalje ne nabrajam.

I pitam se koliko bih luda ili pijana morala biti pa da to uradim.

Nismo mi tu da podilazimo HDZu i da prihvaćamo sve što radi, nego bi HDZ trebao biti tu da osluškuje volju birača i prilagodi se tome. Samo što to njima ne pada ni na kraj pameti, jer još uvijek mogu narod strašiti komunistima, dok rade sve što im se prohtije.

Ja pak na tako nešto ne pristajem.

Postoje druge opcije kojima čovjek može dati glas osim HDZa a da pri tome može puno mirnije spavati.

I svima onima koji ne prestaju pisati o tome kako ćemo mi, koji nećemo glasati za HDZ, dovesti komuniste na vlast, poručujem slijedeće:

Komunisti su na vlasti neprekidno već dugi niz godina. Da tome nije tako, proveli bi odavno lustraciju, ne bi Njemačka morala suditi udbašima koji su ubijali Hrvate, ne bi nam profesionalni srbin grmio usred Hrvatske, a hrvatska politika bi bila u prvom redu nacionalno osvještena politika.

Budući da tome nije tako, a da je HDZ godinama obnašao vlast u našoj zemlji, te propustio svaku priliku da nešto po tom pitanju učini, neka slijedeći put, kada bude plašio narod komunistima, nabroji i svoje komuniste koji su zdušno radili na opstruiranju svega ovoga.

Plenkovićev HDZ ili Milanovićev SDP, meni svejedno.

Ni jedno ni drugo nije hrvatsko.

Ja ću glas dati HRVATIMA.

Onima koji će bar nastojati da Hrvatska bude hrvatska, a ne europska ili srpsko-jugoslavenska ispostava.

Kako god prošli na izborima.

Jer, ja ću glasati po svojoj savjesti i nikakvi HDZ plaćenici me ne mogu uvjeriti u suprotno.

Piše/Diana Majhen/Hrvatsko nebo/Foto/twitter

“Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Totalno HR.”

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI