MUP-ov FAST tim Hrvatska u Zagrebu uhitio pripadnika kriminalne organizacije iz Italije

MUP-ov FAST tim Hrvatska u Zagrebu uhitio pripadnika kriminalne organizacije iz Italije

U Zagrebu je na Staru godinu uhićen talijanski državljanin (1946.), pripadnik kriminalne organizacije kojega Italija traži radi izvršenja 10-godišnje zatvorske kazne zbog preprodaje velike količine heroina i kokaina, izvijestio je u srijedu MUP.

Policijski službenici za ciljane potrage iz Ravnateljstva policije (FAST tim Hrvatska) uhitili ga temeljem europskog uhidbenog naloga Republike Italije. Prilikom uhićenja, kod njega su pronađeni krivotvoreni dokumenti s lažnim identitetom.

Republika Italija izdala je za njega europski uhidbeni nalog radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od 10 godina zbog kaznenih djela „kriminalna organizacija“ i „trgovanje opojnim drogama“. Uhićenik je u Republici Italiji osuđen kao pripadnik kriminalne organizacije u koju se s drugim supočiniteljima udružio i protupravno kupovao, prevozio, posjedovao, nudio/davao, prodavao i distribuirao velike količine heroina i kokaina.

Uhićeni predan pritvorskom nadzorniku, a odgovarajuća pismena policija je predala nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici radi daljnje procedure.

Tijekom 2018. godine policijski službenici za ciljane potrage Ravnateljstva policije locirali su i uhitili 24 osobe s liste najtraženijih bjegunaca u Europi, pa i šire, dok je Služba za međunarodnu policijsku suradnju temeljem realizacije europskog uhidbenog naloga predala drugim državama članicama Europske unije više od 80 traženih osoba. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI