Pripadnici 6. HRVCON-a pobjednici nogometnog turnira u Poljskoj

Pripadnici 6. HRVCON-a pobjednici nogometnog turnira u Poljskoj

Pripadnici 6. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj, 25. srpnja 2020. godine, osvojili su prvo mjesto na nogometnom turniru u okviru Borbene grupe, izvjestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

Natjecalo se deset ekipa oružanih snaga iz Hrvatske, Poljske, Rumunjske, Ujedinjene Kraljevine i Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon pobjeda u polufinalima protiv Britanaca i Poljaka, u finalu su se susrele najbolje ekipe u svojim skupinama – Hrvatska i Rumunjska. Titulu pobjednika turnira osvojili su pripadnici 6. hrvatskog kontingenta.

Kapetan hrvatske momčadi, razvodnik Igor Avdić je po završetku turnira izjavio: „Natjecanje je bilo dobro organizirano. Bilo je teško igrati na jakom suncu, no vojnički smo sve izdržali. Najteža utakmica bila je prva, protiv američke momčadi, iako smo znali da smo jači. Najdraža pobjeda bila je protiv Britanaca, jer smo znali da nas oni jako žele pobijediti, ali to nas je motiviralo da im zabijemo šest golova. Finale protiv Rumunja smo očekivali i rutinski došli do pobjede.“

Pripadnici Borbene grupe često sudjeluje u sportskim natjecanjima i aktivnostima na vojnom poligonu. Na taj način se razvijaju brojna poznanstva i prijateljstva među pripadnicima savezničkih vojski, stoji u priopćenju MORH-a.

Foto: US Army SSGT K. Lakanaria, CPL J. Stafford

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI