HVU „Dr. Franjo Tuđman“ primljeno u Europsko učilište za sigurnost i obranu – ESDC (European Security and Defence College)

HVU „Dr. Franjo Tuđman“ primljeno u Europsko učilište za sigurnost i obranu – ESDC (European Security and Defence College)

Hrvatsko vojno učilište „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) primljeno je u Europsko učilište za sigurnost i obranu – ESDC (European Security and Defence College), priopćeno je u petak iz Ministarstva obrane RH.

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) general-bojnik Mate Pađen primio je u četvrtak, 3. listopada 2019. obavijest čelnika Europskog učilišta za sigurnost i obranu (European Security and Defence College – ESDC) Dirka Duboisa o prijemu HVU-a u mrežu institucija u okviru navedene organizacije.

Hrvatsko vojno učilište je u travnju ove godine zatražilo prijem u članstvo u mrežu institucija u okviru ESDC-a da bi 6. rujna 2019. Izvršno akademsko vijeće (Executive Academic Bord – EAB) podržalo zahtjev i od 27. rujna HVU je postao pristupni član Europskog učilišta za sigurnost i obranu.

ESDC je tijelo Europske unije (EU) koje pruža obuku i obrazovanje na razini EU-a u području zajedničke sigurnosne i obrambene politike, a koja je dio zajedničke vanjske i sigurnosne politike EU-a. Cilj Europskog učilišta za sigurnost i obranu je razvijati i promicati zajedničko razumijevanje zajedničke sigurnosne i obrambene politike među civilnim i vojnim osobljem te kroz aktivnosti obuke širiti razumijevanje o raznim pitanjima zajedničke sigurnosne i obrambene politike. U ESDC-u participira 26 država EU-a s više od 80 akademija i institucija, stoji u priopćenju MORH-a.

Autor/Hina/ Totalno.hr/ Foto: MORH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI