Gradska skupština: Odbačeni Bandićevi prijedlozi o smanjenju plaća zastupnicima i pročelnicima

Gradska skupština: Odbačeni Bandićevi prijedlozi o smanjenju plaća zastupnicima i pročelnicima

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su većinom glasova odbacili prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o smanjenju naknada gradskim zastupnicima i članovima radnih tijela za pet posto i prijedlog odluke o smanjenju plaća pročelnika, posebnih viših savjetnika gradonačelnika – specijalista, viših savjetnika gradonačelnika – specijalista i viših savjetnika predsjednika Gradske skupštine – specijalista, za šest posto.

Stanko Kordić u ime Kluba gradskih zastupnika Glas-a i HSU-a kazao je u raspravi oko smanjenja naknada gradskim zastupnicima i članovima radnih tijela koju je predložio Odbor za izbor i imenovanja na inicijativu Kluba gradskih zastupnika Bandićeve stranke da kada se pogleda u materijale “nema niti jedne jedine riječi zašto se to predlaže i kakva je situacija te što nas navodi da idemo s ovakvim prijedlogom”.

“Kada imamo u vidu ukupni iznos uštede, a on je oko 100.000 kuna, niti jedan od uvjeta koji su u obrazloženju ne stoji – niti će socijalne kategorije građana moći ostvarivati bilo koje pravo sa 100.000 kuna niti će bilo koji projekt koji je u tijeku biti brže završen zahvaljujući tome”, kazao je Kordić.

SDP-ov Matej Mišić (Klub gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) ustvrdio je da je gubitak vremena raspravljati o uštedama koje su, kaže, manje od onoga što je Zagreb trebao platiti za jedan propali projekt, “a takve pogreške su svakodnevne”.

Zastupnica Katarina Peović Vuković (Klub zastupnika lijevog bloka) ocijenila je da se radi o ciničnoj mjeri, a upitnim smatra i to bi li ušteda bila socijalno usmjerena “jer proračun nije socijalno usmjeren”.

U raspravi oko smanjenja plaća pročelnika, posebnih viših savjetnika gradonačelnika – specijalista, viših savjetnika gradonačelnika – specijalista i viših savjetnika predsjednika Gradske skupštine – specijalista, Stanko Kordić u ime Kluba gradskih zastupnika Glas-a i HSU-a kazao je da su protiv tog prijedloga iz dva razloga.

“Ne razumijemo što će gradonačelniku 27 savjetnika. Dakle, ili je neuk pa ih toliko treba ili je potpuno nepotreban toliki broj savjetnika. Drugi razlog je taj što ta mjera ima efekta samo ako dođe u paketu s mjerom smanjenja plaća u čitavoj Gradskoj upravi i u proračunskim korisnicima”, naglasio je, dodavši da bi se u tom slučaju radilo o desecima milijuna kuna. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI