Prijavljeno dvoje šibenskih sudaca zbog primanja mita i zlouporabe položaja

Prijavljeno dvoje šibenskih sudaca zbog primanja mita i zlouporabe položaja

Šibensko-kninska policija prijavila je dvoje sudaca u šibeniku da su u zamjenu za mito i zlouporabom položaja ublažavali kazne prijavljenima u prekršajnim postupcima, a prema neslužbenim podacima među osumnjičenima je predsjednik Prekršajnog suda i Kinu Ivan Krvavica.

Osumnjičenog suca terete da je u veljači, u dva navrata, primio 100 eura i 500 kuna te prije izricanja presude u dva prekršajna postupka, s ciljem ublažavanja sankcije za dvojicu prijavljenih, donio presude kojima je umanjio novčane kazne i izostavio izricanje propisane zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Istog suca terete da je krajem 2017. također zlouporabio položaj i ovlasti jer je u svrhu onemogućavanja provođenja prekršajnog postupka propustio zakonom propisani rok za podnošenje prigovora čime je omogućio provođenje prekršajnog postupka u kojem je prijavljenom izračena blaža novčane kazna, objavio je MUP u petak na svojim internetskim stranicama.

U još jednom slučaju šibenskog suca terete zajedno s 56-godišnjom sutkinjom nadležnog suda u Šibeniku za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti. Utvrđeno je da je prvoosumnjičeni u dogovoru s drugoosumnjičenom, u prekršajnom postupku sačinio pisanu obranu prijavljenom nakon čega je drugoosumnjičena izrekla presudu u kojoj nije konstatirala prijašnju kažnjavanost prijavljenog pa je u presudi je izrekla novčanu kaznu u nižem iznosu bez zaštitne mjere.

Kriminalističkim istraživanjem koje je obavila šibensko-kninska policija u suradnji s Ravnateljstvom policije i u koordinaciji s Uskokom uz dvoje sudaca osumnjičenih zbog primanja mita i zlouporabe položaja obuhvaćene su i dvije osobe u dobi od 40 i 31 godine zbog davanja mita. (Hina)

Foto/Ilustracija/pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI