Prijatelji životinja daju podršku srednjoškolcima: Svi za mlade, svi za planet-Klimatske promjene traže i naše promjene

Prijatelji životinja daju podršku srednjoškolcima: Svi za mlade, svi za planet-Klimatske promjene traže i naše promjene

Inicijativa mladih „Fridays For Future Croatia” poziva na Globalni prosvjed za klimu koji će se održati u petak 20. 9. 2019. u 18 sati na Europskom trgu u Zagrebu, odakle će se ići na Markov trg, a podršku su im dali Zelena akcija, Greenpeace, Prijatelji životinja i druge udruge, priopćeno je u srijedu iz Udruge prijatelja životinja.

Prosvjed je dio globalnog štrajka koji uključuje više od 3000 prosvjeda u 100 zemalja svijeta. Osim u Zagrebu, u Hrvatskoj će se prosvjedi održati i u Osijeku, Rijeci i Splitu. Cilj prosvjeda je podignuti svijest javnosti o problemu globalne klimatske krize, koja već sada predstavlja veliku opasnost, te pozvati nadležne da odmah počnu djelovati.

Svojom podrškom i pridruživanjem prosvjedima udruge žele poslati poruku o potrebi zajedničkog, skladnog i glasnog djelovanja protiv ekoloških posljedica uzrokovanih društveno neodgovornim načinom života. Udruga Prijatelji životinja poziva sve na informiranje o nužnosti prelaska na vegansku prehranu s ciljem smanjenja emisije stakleničkih plinova uzrokovanih mesnom i mliječnom industrijom, uštede vode i drugih prirodnih resursa te zaštite šuma i poljoprivrednih površina koje se uništavaju zbog uzgoja životinja.

Proizvodnja hrane životinjskog podrijetla za zadovoljavanje želja rastuće populacije ostavlja dramatične posljedice na prirodu i okoliš. Uzgoj životinja za mesnu, mliječnu i industriju jaja među glavnim je uzročnicima klimatskih promjena. Uzgoj životinja jedan je od glavnih razloga krčenja Amazonske prašume. Masovan uzgoj životinja razlog je i 50 % zagađenja vode u Europi te je izravno povezan i s gladi u svijetu.

Veganskom prehranom u samo godinu dana možemo sačuvati otprilike 1000 m2 šume, uštedjeti 6500 kg žitarica i 1 500 000 litara vode te spasiti više od 200 životinja. Krajnje je vrijeme da počnemo savjesno živjeti vodeći brigu o prirodi koja nas okružuje, drugim bićima i budućim generacijama. Prijatelji životinja poručuju i da ako ne počnemo odmah djelovati, posljedice našeg razornog ponašanja mogle bi razoriti i nas same.

Iz udruge Prijatelji životinja šalju podršku mladima koji su odlučili promijeniti svijet i ne šutjeti nad nepravdom te pozivaju sve da im se pridruže u plemenitom i važnom pohodu za bolju budućnost.

Za održivi način života potrebno je preuzeti odgovornost. Klimatske promjene traže i naše promjene.

Više informacija kako pomoći planetu Zemlji i našoj održivosti nalazi se na www.prijatelji-zivotinja.hr.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI