Prihvaćena ostavka ministra MUP-a Zapadnohercegovačke županije Zdravka Borasa: Stigla mu je i presuda – godinu dana zatvora

Prihvaćena ostavka ministra MUP-a Zapadnohercegovačke županije Zdravka Borasa: Stigla mu je i presuda – godinu dana zatvora

U četvrtak 5. prosinca 2019. godine u Širokom Brijegu je, pod predsjedavanjem predsjednika Zdenka Ćosića, održana 34. sjednica Vlade Zapadnohercegovačke županije. Kako se doznaje nakon sjednice, premijer Vlade ZHŽ je prihvatio jučer ponuđenu ostavku ministra unutarnjih poslova Zdravka Borasa, koji je osuđen u Hrvatskoj za prijevaru.

Ministar unutarnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona, Zdravko Borasjučer je podnio ostavku zbog afere koju je presudom zaključio Općinski sud u Splitu. Naime, on je zbog kaznenog djela prijevare nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora.

Sud je utvrdio da je od veljače 2015. do kraja travnja 2016. Boras primao invalidsku mirovinu u Hrvatskoj, iako na nju nije imao pravo, jer je istovremeno obnašao ministarsku dužnost. Uz presudu, sud mu je naložio da vrati 95.491 kunu u roku od šest mjeseci nakon pravomoćnosti presude.

Zbog ove presude je reagirao i potpredsjednik HSP-a BiH Blago Petrić te zatražio od Borasa da podnese ostavku na ministarsku funkciju, što je ovaj i učinio.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Lubuški.info/ Foto: Grude-online

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI