Preventivna akcija „Poštujte naše znakove“: Djeca, policija i partneri sudjelovali u nizu aktivnosti s ciljem očuvanja sigurnosti najmlađih u prometu

Preventivna akcija „Poštujte naše znakove“: Djeca, policija i partneri sudjelovali u nizu aktivnosti s ciljem očuvanja sigurnosti najmlađih u prometu

I ove godine Ravnateljstvo policije i Policijska uprava zagrebačka organizirali su manifestaciju u sklopu preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu „Poštujte naše znakove“, a uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, čija ministrica Blaženka Divjak je svojom prisutnošću podržala navedenu akciju, te u suradnji s Gradom Zagrebom, Kazalištem Tvornica lutaka, Hrvatskim društvom skladatelja i drugim partnerima, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Preventivna akcija „Poštujte naše znakove“ provodi se kontinuirano od 1995. godine, a o opravdanosti akcije govori podatak da se broj smrtno stradale i ozlijeđene djece na hrvatskim prometnicama od tada znatno smanjio.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina istaknuo je kako se radi o važnoj temi te da je Ministarstvo unutarnjih poslova intenzivno radilo na izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako bi se unaprijedili sigurnost prometa i prevenirali i smanjili broj prometnih nesreća i smrtno stradalih u prometu. Prevencija u prometu je spašavanje života, dodao je glavni ravnatelj policije Milina.

Rekao je kako policiji nije cilj kažnjavanje u prometu već prevencija te je pozvao sve policijske službenike da pojačaju napore u prevenciji, bilo da se radi o unaprjeđenju prometne signalizacije i infrastrukture ili o rješenju nekog konkretnog problema.

Također je pozvao sve vozače da posebnu pažnju obrate na djecu u prometu, a pogotovo u zoni škola i vrtića, kako bi zaštitili najmlađe sudionike u prometu jer su za većinu njih ovi prvi dani škole prvo samostalno sudjelovanje u prometu, stoji u priopćenju MUP-a.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI