FIFA preporuča da se odgode sve reprezentativne utakmice u ožujku i travnju zbog pandemije koronavirusa

FIFA preporuča da se odgode sve reprezentativne utakmice u ožujku i travnju zbog pandemije koronavirusa

Međunarodni nogometni savez (FIFA) u petak je preporučio da se sve utakmice reprezentacija koje su bile predviđene za ožujak i travanj odgode zbog pandemije koronavirusa.

Iz FIFA-e su dodali kako klubovi neće biti obavezni puštati igrače na reprezentativne akcije ukoliko neki od saveza i ne posluša ovu preporuku.

Hrvatska je od 26. do 30. ožujka trebala nastupiti na turniru u Kataru i odigrati utakmice protiv Švicarske i Portugala, ali taj je turnir otkazan, a ranije u petak je Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio kako neće biti niti okupljanja reprezentacije u tom terminu.

Sampdoria je objavila kako su virusom zaraženi Norvežanin Morten Thorsby, Šveđanin Albin Ekdal, Gambijac Omar Colley i Talijan Antonino La Gumina, a uz njih zaražen je i klupski liječnik Amedeo Baldari. Još u četvrtak je potvrđeno kako je zaražen još jedan član te momčadi Manolo Gabbiadini.

U petak je potvrđeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom kod nogometaša talijanskih prvoligaških klubova, četiri kod igrača Sampdorije, a jedan u Fiorentini.

Iz Sampdorije su objavili kako su svi zaraženi dobro te se nalaze u svojim domovima.

“Sampdoria je odmah poduzela sve procedure predviđene u ovakvim slučajevima: sve klupske prostorije su zatvorene, momčad, vodstvo i zaposlenici koji su bili u doticaju sa zaraženima nalaze se u dobrovoljnoj kućnoj izolaciji”, objavio je đenovski klub.

Iz Fiorentine su objavili kako je pozitivan na koronavirus njihov 20-godišnji srpski napadač Dušan Vlahović koji nije pokazivao nikakve simptome bolesti, a nalazi se u svom domu.

Broj zaraženih igrača Serie A s ovim je slučajevima narastao na sedam, u srijedu je Juventus objavio kako je pozitivan na koronavirus bio njihov branič Daniele Ruggani. (Hina)

Foto: Pixabay

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI