RJEŠENJE Bude li volje i želje Prgomet bi mogao preporoditi zagrebački HDZ i učiniti da budu čak prva stranačka opcija u metropoli

RJEŠENJE Bude li volje i želje Prgomet bi mogao preporoditi zagrebački HDZ i učiniti da budu čak prva stranačka opcija u metropoli

Da zagrebački HDZ nalikuje na šećernu vodicu poznata je stvar. U zagrebačkom ogranku vladajuće stranke do sada nitko nije napravio reda. Što više nered koriste drugi a ambicije bi trebale biti daleko veće. Poznato je, da je na čelu HDZ-a u metropoli šef državnog inspektorata Andrija Mikulić i upravo je sve to njegova najveća krivica.

U Zagrebu se HDZ nikako ne uspije približiti mjestu gradonačelnika, jer se kao kandidati postavljaju ljudi koji to jednostavno ne mogu. Osim toga sve to pospješuje i nejedinstvo i moglo bi se reći borba za vlast.

Rješenje se ipak nazire. Po nama je rješenje doktor Drago Prgomet koji je uz svoje liječničke obveze i predsjednik Skupštine Grada Zagreba. Mišljenja smo da bi taj smireni doktor mogao povezati konce gradskog odbora i učiniti da krene jednim drugim putem.

Podsjetimo se prof. dr. sc. Drago Prgomet  dr. med. je specijalist otorinolaringolog i predstojnik je Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata Kliničkog bolničkog centra Zagreb te pročelnik Katedre za otorinolaringologiju s audiudiologijom i fonijatrijom Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Dakle, riječ je o uvaženom i stručnom liječniku koji posjeduje autoritet, a sve je te odlike pokazao i vodeći zagrebačku skupštinu. On bi, bude li volje i želje mogao preporoditi zagrebačke hadezeovce i učiniti da budu čak i prva stranačka opcija u metropoli.

U HDZ-u govore kako sumnjaju da bi u ovoj situaciji oko gafa sa zatvaranjem restorana šef HDZ-a Plenković ulazio u otovorene sukobe s Mikulićem koji je na čelu zagrebačkog HDZ-a. Mandat na toj poziciji Mikuliću, istječe polovicom svibnja, ali kako su unutarstranački izbori zbog koronavirusa odgođeni, vjerojatno će još neko vrijeme uživati na tom mjestu.

Zagrebačka organizacija HDZ-a jedan je od većih problema šefa te stranke Andreja Plenkovića.

Vidjet ćemo kako će se sve odvijati nakon što prođe ova pandemija kad će se pažnja javnosti opet usmjeriti na izbore koji slijede. A do tada, svatko u svojoj kući mora napraviti reda.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI