MUP odbacuje navode portala H-Alter o premlaćivanju migranata: Takva vrsta izvještavanja može bit samo tendenciozna

MUP odbacuje navode portala H-Alter o premlaćivanju migranata: Takva vrsta izvještavanja može bit samo tendenciozna

Ministarstvo unutarnjih poslova RH odbacuje pisanja portala H-Alter o navodnom premlaćivanju i protjerivanju migranata i izbjeglica prema BiH od strane hrvatske policije.

Naime, u novinarskom članku su sukladno navodima autorice izmijenjena imena sugovornika, sugovornik ne zna u koju je policijsku postaju navodno odveden, sugovornik se ne sjeća detalja vezanih za izgled navodne postaje, a također nigdje u članku nije navedeno vrijeme kada se događaj navodno dogodio.

Takva vrsta izvještavanja može bit samo tendenciozna te stoga odlučno odbacujemo navode iz novinarskog članka koji ne sadrži nikakve dokaze za tvrdnje koje se u njemu iznose.

I ovom ćemo prilikom naglasiti kako je primarna zadaća hrvatske policije zaštita granice Republike Hrvatske te zaštita njenih građana i imovine, a tu zadaću svakodnevno i ispunjava, navode u MUP-u.

Pritom se pridržava svih relevantnih europskih i nacionalnih propisa kada je riječ o zaštiti ljudskih prava. Još jednom naglašavamo da Ministarstvo unutarnjih poslova ima nultu stopu tolerancije prema nasilju bilo koje vrste, uključujući i u postupanju s migrantima. Dosad se pokazalo da optužbe migranata koji su spriječeni u nezakonitom prelasku državne granice o navodnom nasilju hrvatske policije nemaju uporište u stvarnosti niti su u ijednom slučaju potkrijepljeni konkretnim dokazima, stoji u priopćenju MUP-a.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI