Preminuo eurozastupnik, hrvatski branitelj komodor Ivica Tolić: Počivao u miru Božjem neka ti je laka Hrvatska gruda koju si volio i branio

Preminuo eurozastupnik, hrvatski branitelj komodor Ivica Tolić: Počivao u miru Božjem neka ti je laka Hrvatska gruda koju si volio i branio

Preminuo je Ivica Tolić, donedavni hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu i hrvatski branitelj, nekadašnji zapovjednik imotske 3. bojne 4. gardijske brigade i časnik HRM- a.

Za vrijeme Domovinskog rata bio je zapovjednik imotske 3. bojne 4. gardijske brigade, završetak rata dočekao je na mjestu načelnika stožera južnog bojišta, a karijeru je nastavio u Hrvatskoj ratnoj mornarici. Odlikovan je najvišim vojnim odličjima.

Po zanimanju je bio diplomirani inženjer strojarstva, a magistrirao je ekonomiju.

Komodor Tolić je preminuo u noći s petka na subotu u rodnom Imotskom, rečeno je Hini u 4. gardijskoj brigadi.

Tolić je rođen 1968. godine u Imotskom, u rat je otišao sa samo 22 godine, sa svojom 3. imotskom bojnom vatreno je krštenje prošao u Kruševu kod Obrovca, slijedili su zadarsko, šibensko, drniško i južno bojište. Nakon rata ostao je raditi u Hrvatskoj ratnoj mornarici.

Završio je zapovjedno-stožernu i ratnu školu u Hrvatskoj, međunarodnu diplomu stekao je na NATO-ovu koledžu za obranu, magistrirao je na splitskom Ekonomskom fakultetu.

Nakon umirovljenja 2008. u činu komodora, angažirao se u udruzi veterana 4. gardijske brigade, a ubrzo postaje i dopredsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih brigada.

Iza njega su ostali supruga i dva sina.

Komemoracija i posljednji ispraćaj preminulog komodora Ivice Tolića održat će se u utorak, 3. rujna 2019. godine.

Komemoracija će se održati u organizaciji Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja u Domu Hrvatske vojske „General-bojnik Ivo Jelić“ u Splitu, Poljudsko šetalište 1 u 11 sati, a posljednji ispraćaj na groblju župne crkve Svetog Roka u Vinjanima u 17 sati.

Foto/HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI