NALJUTIO PREMIJERA: Plenković poručuje Milanoviću da mu je bolje da šuti

NALJUTIO PREMIJERA: Plenković poručuje Milanoviću da mu je bolje da šuti

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je u utorak predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću, koji ga je kritizirao da stranačke interese pretpostavlja državnim, da bi mu bilo bolje da šuti nego da govori o nečemu o čemu ne zna ništa.

“HDZ mu je jučer odgovorio. Dakle, netko tko je uspio par dana prije nego smo postali članica Unija uništiti imidž Hrvatske u najvažnijoj članici EU-a bilo bi bolje da šuti nego da govori o čemu uopće ne zna što se ovdje zbiva”, rekao je Plenković u Bruxellesu prije početka trećeg nastavka maratonskog summita EU-a.

SDP-ov kandidat za hrvatskog predsjednika i bivši premijer Zoran Milanović u ponedjeljak je prozvao premijera Andreja Plenkovića da “svojim privatnim ponašanjem” nanosi štetu hrvatskim interesima u Europskoj uniji zbog čega će, ističe, po povratku u Hrvatsku morati objasniti čije je interese branio i promicao u Bruxellesu.

Milanović  na svom Facebook profilu, osvrnuvši se na premijerov boravak u Bruxellesu – gdje se razgovara o paketu imenovanja koji uključuje novog predsjednika Europske komisije, predsjednika Europskog vijeća, Europskog parlamenta i visokog predstavnika za vanjsku i sigurnosnu politiku – navodi kako je neprihvatljivo “pokoravanje Hrvatske stajalištima nekakve Pučke stranke”.

Tekst i video/Hina/Foto/Božidar Bebek

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI