Premijer Plenković posjetio protupožarnu eskadrilu HRZ-a

Premijer Plenković posjetio protupožarnu eskadrilu HRZ-a

PREMIJER Andrej Plenković u četvrtak je u sklopu posjeta Zadarskoj županiji obišao 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku te pilote i tehničare koji su gasili požare na hrvatskoj obali, u Turskoj, Grčkoj i Bosni i Hercegovini.

Plenković je istaknuo predanost svoje Vlade za ulaganjem u Hrvatsku vojsku i zrakoplovstvo, što je pokazano i odlukom o nabavi suvremenih bojnih zrakoplova Rafale.


Pohvalio je profesionalnost, požrtvovnost i radnu energiju koju zrakoplovci ulažu svakoga dana kako bi građani, turisti, susjedi pa čak i oni šire bili zaštićeni od velikih stradanja.

“Profesionalnost, požrtvovnost i radna energija koju ulažete svakog dana kako bi naši građani, turisti, susjedi, pa čak i šire bili zaštićeni od velikih stradanja. Sustavom domovinske sigurnosti omogućili smo dobre pripreme i brzu i učinkovitu reakciju svih sastavnica sustava, u kojem su vojska, policija, vatrogasci, civilna zaštita, HGSS, Crveni križ, gradovi, općine… Vjerujem da ste uzor mnogima koji će slijediti vaš primjer i postati piloti, tehničari i vojnici, rekao je Plenković.

Zamjenik zapovjednika protupožarne eskadrile Darko Kučej kazao je kako pilotima puno znači potpora koju imaju, a posebice pohvale građana.

Svjedočili smo, istaknuo je, kako ste pomagali i u susjednim zemljama, koje imaju znatno veće materijalne resurse te dodao kako smo najbolji u sposobnosti, volji i hrabrosti.

Pilot Tomislav Vacenovski svjedočio je o napornim radnim danima te dodao kako se uvijek vodi računa da ne budu preopterećeni. “Maksimalni napor je sedam sati leta dnevno ili 100 bacanja vode”, rekao je pilot Vacenovski.

Izvor/ Hina/Vlada/ Foto: Izvor/ Twitter/ Andrej Plenković

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI