Premijer Plenković na 53. Tjednu kajkavske kulture

Premijer Plenković na 53. Tjednu kajkavske kulture

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u subotu navečer Krapinu i završni dan 53. Tjedna kajkavske kulture, istaknuvši kako ta manifestacija već više od pola stoljeća predstavlja našu tradiciju, kajkavski dijalekat, pjesmu i izvođače, a zagorskim poduzetnicima čestitao je na dosadašnjim odličnim poslovnim rezultatima.

Prije odlaska u Festivalsku dvoranu gdje je bio na završnoj večeri Kajkavskih popevki, premijer je posjetio 26. Zagorski gospodarski zbor kojeg je okarakterizirao izvrsnim.

“Čestitam i Obrtničkoj i Gospodarskoj komori, Županiji i Gradu Krapini te svim izlagačima, njih 270, koji su se predstavili tijekom ovih zadnjih nekoliko dana a koji zaista potvrđuju sjajan poduzetnički i obrtnički duh sjeverozapada Hrvatske odnosno Hrvatskog zagorja”, rekao je Plenković.

Ljudi u Hrvatskom zagorju, dodao je, imaju hrabrosti i odlučnosti upustiti se u gospodarske i poduzetničke vode i to se vidi na rezultatima.

“U konačnici ovih skoro 12 milijardi kuna prihoda prije oporezivanja u zagorskom gospodarstvu je zaista sjajan uspjeh. Sa strane Vlade i nadležnih ministarstva nastojimo dati snažnu potporu svim onim dobrim idejama i projektima koji će omogućiti još brži gospodarski rast i razvoj, i iznad svega veću zaposlenost ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji”, zaključio je Plenković.

Pedeset treći Tjedan kajkavske kulture završava večeras u Krapini već tradicionalno, kajkavskom popevkom. “Večer novih popevki” nudi 22 nove skladbe koje, između ostalih, izvode Ksenija Erker, Adam Končić, Hrvoje Hegedušić, Gordana Ivanjek Tušek, Minea i Klapa ”Marof” zatim Bojan Jambrošić te Lidija Horvat Dunjko.

Posebnost “Večeri novih popevki” je u tome što posljednje dvije, od 22 popevke, imaju suvremeno aranžirani etno-kaj. Već ranije umjetnički ravnatelj Festivala, Siniša Leopolod, pojasnio je kako na taj način Krapinski festival želi ići u trendu s glazbenim strujanjima.

Ovogodišnji, 53. Tjedan kajkavske kulture bio je bogat brojnim događanjima, kulturnim, zabavnim, sportskim, znanstvenim i gospodarskim. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI