Premijer i šef HDZ-a Plenković: Nije točno da su govori u Kninu u 8 ujutro kako bi se izbjegli zvižduci

Premijer i šef HDZ-a Plenković: Nije točno da su govori u Kninu u 8 ujutro kako bi se izbjegli zvižduci

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković odbacio je u četvrtak tezu da su govori na proslavi Dana pobjede i dana domovinske zahvalnosti u nedjelju u Kninu planirani u osam ujutro kako se ne bi suočio sa zvižducima i nezadovoljstvom građana, a potvrdio je i informaciju da će na proslavi u Kninu proletjeti tri izraelska borbena zrakoplova F16.

“Ta teza ne stoji uopće i ne znam zašto je postavljate”, kazao je premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare odgovarajući na novinarski upit boji li se zvižduka budući da su govori na glavnom trgu u Kninu organizirani za osam sati ujutro.

“Ove godine je došle do modifikacije, neke od braniteljskih udruga su bile sklone tome da što veći broj ljudi može biti prisutno kada se drže govori i s obzirom na procjenu temperature koja se očekuje u nedjelju u Kninu, s obzirom na iskustvo ranijih godina i s obzirom da je Sinjska alka istoga dana, odlučeno je da govori na trgu budu ujutro”, rekao je Plenković.

Nakon toga slijedi program na Kninskoj tvrđavi, a potom i prelet izraelskih zrakoplova F16 iznad Knina, potvrdio je premijer informaciju koja je iscurila u medije i koja je trebala biti posebno iznenađenje.

Dodao je da koncepciju proslave Dana pobjede i dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kontinuirano godinama rade tri ministarstva, Ministarstvo obrane, Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo unutarnjih poslova, te da ni on ni predsjednik Sabora Jandroković niti predsjednica Republike Hrvatske Grabar-Kitarović nisu imali nikakve sugestije niti zamjerke.

Plenković je komentirao i reakcije iz Bosne i Hercegovine na izgradnju Pelješkog mosta naglasivši da je Hrvatska prijatelj Bosne i Hercegovine, kao i da se Pelješki most gradi na hrvatskom teritoriju, te da je riječ o strateškom projektu koji EU financira s 357 milijuna kuna.

“Želim BIH sve najbolje. Ako imate most ispred Neuma visine 55 metara i razmaka više od 200 metara između stupova, onda ne znam kakva vrsta broda ne bi mogla proći ispod tog mosta”, kazao je premijer Plenković. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI