PREMIJER ODUŠEVLJEN Plenković čestitao hrvatskim braniteljima Iliću i Cruickshanku koji su preveslali Atlantik: Ponosni smo na vas!

PREMIJER ODUŠEVLJEN Plenković čestitao hrvatskim braniteljima Iliću i Cruickshanku koji su preveslali Atlantik: Ponosni smo na vas!

HRVATSKI Premijer Andrej Plenković čestitao je u subotu preko Twittera Werneru Iliću i Martinu Cruickshanku, braniteljima i umirovljenim časnicima HV-a, koji su u čamcu preveslali Atlantik u 83 dana.

“Čestitke od srca hrvatskim braniteljima Werneru Iliću i Martinu Cruckshanku, koji su u povodu 30. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske uspješno preveslali Atlantik u 83 dana!”, napisao je premijer Plenković u tvitu.


“Pokazali ste iznimnu hrabrost, snagu i domoljublje te pridonijeli promociji. Ponosni smo na vas!”, istaknuo je premijer Plenković u čestitci na twitteru.

U 83 dana provedena na oceanu, Werner i Cruckshank su preveslali Atlantik od Kanarskih otoka do Bridgetowna na Barbadosu. Martin i Werner su umirovljeni časnici Domovinskog rata koji su se zbog obrane hrvatske domovine 90-ih vratili iz inozemstva. Sada su u čamcu za prekooceansku plovidbu i koristeći samo vesla, ta dvojica branitelja uspjela preveslati 5.500 kilometara nemilosrdnog Atlantskog oceana. Svoj su pothvat u čast i slavu domovine prigodno počeli 15. siječnja 2022., na dan kada je prije 30 godina međunarodna zajednica priznala Republiku Hrvatsku.

Foto: Screenshot/ Ilustracija/ Izvor/ Twitter

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI